Keskkriminaalpolitsei tabas altkäemaksu nõudnud ehitusjärelevalvaja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik/Postimees

Keskkriminaalpolitsei töötajad pidasid 23. aprillil kinni ehitusjärelevalvet teostava ettevõtte töötaja, keda kahtlustatakse altkäemaksu nõudmises.

Kahtlustuse kohaselt nõudis 56-aastane Fjodor ehitusjärelevalve teostajana ehitusettevõttelt altkäemaksu enam kui 500 eurot. Raha nõuti selle eest, et ehitusjärelevalve käigus avastatud puudustele ei pöörata tähelepanu ja tööde vastuvõtmise aktile kirjutatakse alla.

Meest kahtlustatakse altkäemaksu võtmises erasektoris ehk karistusseadustiku § 402³ lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises. Kohtus süüdimõistmisel on võimalik sellise teo eest määrata rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.

Peale selle pidas politsei kinni ka 27-aastase Andrei, keda kahtlustatakse dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler märgib, et käesoleva aasta märtsis jõudis avalikkuse ette esimene ehitusjärelevalve teostaja altkäemaksu nõudmisega seotud kriminaalasi, kus altkäemaksu oluliselt suuremas summas nõuti Tallinnas. «Seekordne juhtum toimus Narvas. Mööname, et sellised ebaseaduslikud rahaküsimised võivad aset leida oluliselt laialdasemalt kui need kaks erinevat juhtumit,» lisas Ombler.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo pöörab ka edaspidi tähelepanu erasektoris korruptsiooni avastamisele ja menetlemisele. Soovitame ehitusettevõtjatel tungivalt mitte nõustuda maksma altkäemaksu ehitusjärelevalvet teostavatele isikutele. Altkäemaksu nõudmistest palume teavitada keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude bürood.

Menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Korruptsioonikuritegude büroo palub kõigil, kel on andmeid sarnase järelevalvealase ebaseadusliku tegevuse kohta, saata teave aadressile: korruptsioonivihje@politsei.ee või jätta vihje telefoni automaatvastaja numbrile 612 3657.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles