Rõivas: me ei ava koalitsioonilepet uuesti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas, et valitsus ei tegele koalitsioonileppe avamisega ega kavatse sinna kirja pandud plaane ära jätta. 

«Me ei tegele koalitsioonileppe avamisega, me ei ole arutanud ei tööjõumaksude langetamise ega lastetoetuste tõusu ärajätmist ega ka seda, kas ikka peab riigieelarvesse kaks protsenti panustama. Need on asjad, mis on otsustatud, mida me peame Eestile õigeteks,» vastas peaminister valitsuse pressikonverentsil ajakirjaniku küsimusele, kas välja on käidud ka mõte sotsiaalmaksu 1-protsendilise langetamise ärajätmisest.

«Praegu tegeleme riigieelarve strateegiaga, mitte koalitsioonileppe avamise ja Eesti jaoks oluliste asjade ärajätmisega.»

Rahandusminister Sven Sester omakorda kinnitas, et ka kartused ettevõtte tulumaksu taastamiseks või üksikisiku tulumaksu hüppeliseks suurendamiseks ei ole põhjendatud, sest selliseid arutelusid üleval pole.

Valitsus, mitte erakonnad

Rõivas juhtis tähelepanu, et nüüd ei ole laua taga enam erakonnad, vaid tegu on valitsuse aruteluga. «Kõik sammud, mis on nii positiivsed, /--/ on kokku lepitud ühiselt. Samuti on kokku lepitud ühiselt kõik katteallikad. Ma üldiselt ei pea heaks tooniks seda, kui keegi tunnetab, et ta väljendades isiklikku seisukohta, eriti kui on ta on selle kokkuleppe juures olnud, püüab ülejäänud meeskonna arvelt punktivõitu saada ja näidata ennast ülejäänud valitsusest populaarsemana,» lausus Rõivas.

Rõivas lisas, et kui mingeid kokkuleppeid on tarvis muuta, tehakse sedagi ühiselt. Peaministri sõnul ei saa teda ümber veenda isiklike solvangute või ähvardustega, küll aga analüüside ja põhjendatud argumentidega.  

Ka rahandusminister Sven Sester kinnitas, et valitsus on ühtne. «Peaasjalikult on vaidlused sel hetkel, kui on koalitsiooniläbirääkimised. Siis püüab iga erakond oma ettepanekuid maksimaalselt realiseerida. Kui koalitsioonileping on allkirjastatud, on see ühine valitsuspoliitika.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles