Lugejate pildid: talgulisi aitas ka pisike poni

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe lugejad saatsid eilsest «Teeme ära!» talgupäevast meeleolukaid pilte Raplamaalt Käru alevikust ja Lahemaalt Uuri külast.

Uuri külas Lahemaa lääneservas oli talgupäevaks ette nähtud Tsitre panga kallaku võsast puhastamine. See on paik, kus peetakse ka ümberkaudsete külade päeva.

«Uuri küla lapsed osalesid tööl koos oma hobusega. Tublisti alla meetri kõrgune poni Tony ei võistle oma tööjõu poolest traktoriga, kuid väikesed talgulised said siiski oma panuse anda täiesti oma veovahendiga.  Seejuures õppida hobusega töötamist, mida juba vähemalt kaks põlvkonda neist eespool olijad ei mõista,» kirjutas Ingrid Randlaht Postimehele.

Väiksed talgulised Uuri külas.
Väiksed talgulised Uuri külas. Foto: Ingrid Randlaht

Raplamaal Käru alevikus toimusid eile talgud kolmes kohas- Käru kiriku juures, terviserajal ja Käru Heade Tegude muuseumis. Kiriku juures riisuti puulehed, lõigati kuusehekki, võeti maha kuivanud puud kiriku aiast ning koristati ka kirikus sees.

Aljona Suržikova rääkis, et terviserajal lõigati võsa, tehti kraavid puhtaks ja puhastati laste mänguväljaku liivaga kaetud ala sinna trüginud rohust. Käru muuseumi talgud toimusid endides raudteejaama hoones ja selle ümbruses. Jaamahoones tehti kahe korruse ruumid prügist ja rämpsust puhtaks. Maja ümbrus puhastati võsast, riisuti lehed ja korjati kokku prügi. Kui terviseraja seltskond sai oma töödega ühele poole, mindi appi Käru muuseumile jaamahoone juurde, kus enamasti olid talgulisteks lapsed ja noored.

Kõige rohkem abistanud lapsed sõidavad tänuks ekskursioonile Lennusadama Meremuuseumi.

Talgulised Käru alevikus.
Talgulised Käru alevikus. Foto: Aljona Suržikova

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles