Jürgen Ligi poega rünnati Vabaduse väljakul

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Haridusminister Jürgen Ligi avaldas sotsiaalmeedias pildi oma pojast, kes 9. mai öösel rünnaku ohvriks langes.

Ligi kirjutab pildi all: «Et Võidupüha tähistamine möödus politseile rahulikult, on tõeliselt tore uudis ja mõistuse võit. Mis nii tore ei ole, on et tähistama tuldi ka mu poja peal. Paar tundi pärast südaööd kohas, mis juba terve põlvkonna on Vabaduse väljak, viis meest ühe vastu, rusikatega näkku, mis ei meeldinud. Küllap on sündmus turvalindil, kui mõni Jaani kiriku nurka näitab. Et vale mehe valisid, saadi aru, kui kolm maandus asfaldil. Esimene mõte oli, et milleks öösel linna ronida, aga seda öelda oleks kuidagi ebaõiglane. Ema süda ütles, et poega peksti, isa oma, et haavad paranevad ära, sest alla ei andnud ega jäänud. Aga tegelikult peaksime rusikate asemel jõudma käesurumisteni.»

Postimehe küsimusele, kas juhtumi kohta on tehtud politseile avaldus, vastas Ligi eitavalt. «Mingit plaani seda teha pole. Ründajad said oma palga kätte, ei ole mõtet politseid koormata sellise asjaga. Ma tean, kuidas see toimus, ma tean, et ründajatel hästi ei läinud, pole mõtet seda edasi arendada,» ütles Ligi.  

Tema sõnul läks tegelikult kõik isegi hästi. «Võrreldes 2007. aastaga, kui sai sündmuste eskaleerumist jälgitud, siis 9. mail kardeti väga, et mis saab. Praegu on olukord täiesti teine, isegi kui meil mõni pilt ei meeldi tänaval, suudame me siiski ennast valdavalt vaos hoida. See on väga hea märk,» ütles Ligi Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles