Ilves nimetas uue suursaadiku Horvaatias ja Sloveenias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia lipp.
Horvaatia lipp. Foto: AP / Scanpix

President Toomas Hendrik Ilves nimetas Celia Kuningas-Saagpaku Eesti suursaadikuks Horvaatias ja Sloveenias.

Riigipea nimetas Kuningas-Saagpaku Eesti suursaadikuks Horvaatias ja Sloveenias ning kutsus samas tagasi Priit Pallumi, Eesti senise suursaadiku nendes riikides, selgub presidendi koduleheküljelt.

Samas tunnistas Ilves kehtetuks kaks möödunud aastal vastu võetud otsust. Esimeses, möödunud aasta 30. mail vastu võetud otsuses nimetas president Merle Pajula suursaadikuks Ungaris ning kutsus tagasi suursaadik Priit Pallumi. Teises, möödunud aasta 17. juunil vastu võetud otsuses nimetas riigipea Merle Pajula suursaadikuks Horvaatias ning kutsus tagasi senise suursaadiku Priit Pallumi.

Eesti suursaadik Horvaatias ja Sloveenias resideerub Itaalias Roomas.

Möödunud aastal nimetas president Kuningas-Saagpaku  Eesti suursaadikuks Itaalias, Maltal ja San Marinos.

Celia Kuningas-Saagpakk asus välisteenistusse 1997. aastal. Ta on töötanud välisministeeriumi kantsleri abina, Eesti alalises esinduses ÜRO-s ning konsulina peakonsulaadis New Yorgis. Samuti on ta juhtinud välisministeeriumi rahvusvahelise personalipoliitika bürood. Aastatel 2008-2011 töötas Kuningas-Saagpakk Eesti saatkonnas Pariisis. Enne Itaalia suursaadiku ametikohale asumist selle aasta sügisel juhtis ta välisministeeriumi Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia bürood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles