Ülikooli stendid täitusid kuulutustega: bakalaureusetöö saab osta 600, magistritöö 1000 euroga

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Koos kevadega ilmuvad taas kord välja inimesed, kes on valmis hädas tudengi lõputöö teatud summa eest valmis kirjutama.

Mõni nädal tagasi Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) ilmunud kuulutustele oli märgitud ka hinnakiri: kursusetöö saab kätte 300 euroga ja bakalaureusetöö 600 euroga. Kõige rohkem tuleb raha välja käia magistritöö eest – hinnad algavad 1000 eurost. Kuulutuse kohaselt on variautorid valmis töid kirjutama nii eesti, inglise kui vene keeles. Sealjuures kinnitatakse, et kogu asja juures on konfidentsiaalsus garanteeritud.

«Neid kuulutusi oli siin õppeosakonnas tulnud andmete järgi päris palju. Neid võeti pidevalt maha ja nad ilmusid jälle. Paberkandjal olevaid kuulutusi on lihtne maha võtta, aga veebis olevat informatsiooni palju keerulisem,» ütles TTÜ õppeprorektor Jakob Kübarsepp Kuku raadiole antud intervjuus.

Samas aga nentis ta, et ülikoolid on sarnaste probleemidega pidanud rinda pistma läbi aegade. «Seda on väga raske kontrollida ja jälile saada. Põhiline vastutus langeb ikka juhendajale. Juhendaja peab olema see, kes vastutab selle eest, et töö autor on ikka üliõpilane ise ja ta ei ole seda tööd kuskilt tellinud,» rääkis Kübarsepp.

TTÜ pressiesindaja ütles Postimehele, et ülikool esitas 11. mail prokuratuurile kuriteoteate juhtumi uurimise alustamiseks. «Plagiaat on ülikooli seisukohalt väga raske rikkumine akadeemiliste tavade vastu ja igasugune autoriõiguste rikkumine on rangelt keelatud tegevus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles