Eesti elanikel lasub kahtlus suures juveeliröövis Brüsselis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Reuters

Belgia ametivõimud kahtlustavad kaht Eesti elanikku tänavu talvel Brüsselis toimunud suures juveeliröövis, mille käigus langes kurjategijate saagiks ligi 400 000 euro väärtuses ehteid.

Kaks relvastatud kurjategijat ründasid Brüsselis Tiffany juveeliäri ja viisid kaasa suures koguses ehteid. Kannatanu hindas kahju ligi 400 000 euro suuruseks.

Peagi jõudsid uurijad jälile, et röövliteks võisid olla Eestist pärit mehed ning aprillis pidasidki Eesti korrakaitsjad Euroopa vahistamismääruse alusel Tallinnas kinni 1985. aastal sündinud Nikolai. Tegemist on Eestis elava kodakondsuseta mehega, kelle Harju maakohus mai alguses Belgiale loovutas.

Peagi pidasid politseinikud Tallinnas kinni ka teise kahtlusaluse, 1986. aastal sündinud Valentini. Selgus, et Eesti kodanikust mehele polnud see esimene võõrsil sooritatud rööv ning ta oli 2009. aastal loovutatud kohtumõistmiseks Prantsusmaale. Pärast karistuse kandmist Valentin aga jätkas kuritegelikku teed.

Lõppeval nädalal otsustas Harju maakohus ka Valentini Belgiale loovutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles