Eston Kohver on juba Pihkvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Moskvas kohtusse saabumas.
Eston Kohver Moskvas kohtusse saabumas. Foto: Jaanus Piirsalu

Homme kell 10 algab Pihkva kohtus Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri kohtuasja esimene istung, mis on kuulutatud kinniseks. Kohver on juba viidud Moskvast Pihkvasse.

Kohvri advokaadi Jevgeni Aksjonovi sõnul on Kohver juba viidud Moskvast Pihkvasse kohtu isolaatorisse. Advokaat ise jõuab Pihkvasse täna õhtul.

«Protsess on täiesti salajane ja seepärast on kohtuistung kinnine,» selgitas Aksjonov. Eesti esindajat kohtuistungile ei lubata, kuid Eesti konsulil on Aksjonovi sõnul võimalik Pihkva kohtult küsida luba kohtuda Kohvriga kohtu isolaatoris.

Tõenäoliselt kohtuprotsess küll homme algab, kuid jätkub alles tuleval nädalal. «Mul on kolmapäeval ja neljapäeval Moskvas teised kohtuprotsessid,» põhjendas Aksjonov, miks kohtuasi homme vaid lühidalt alata saab.

Küsimusele, kas protsess kestab kaua, viitas Aksjonov kohtuasja mahukusele – viis toimikut materjale. Eestist kedagi tunnistama ei ole advokaadi sõnul kutsutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles