Mais toimus tavapärasest rohkem raskeid liiklusõnnetusi

Indrek Mäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske liiklusõnnetus Tallinn-Tartu maanteel
Raske liiklusõnnetus Tallinn-Tartu maanteel Foto: Kaspar Pokk

Mai liikluspilt on kannatada saanute üldarvu vaadates küll varasemate aastatega sarnane, kuid kuu jooksul on juhtunud mitmeid erakordselt traagilisi õnnetusi.

Politsei poolt kogutava esialgse liiklusstatistika kohaselt juhtus Mais 101 inimkannatanutega liiklusõnnetust ning neis hukkus 7 inimest. Viisteist õnnetust, millest ühes sai inimene surma, olid põhjustatud joobes juhi süül. Eelmise aasta mais oli inimkannatanutega liiklusõnnetusi 128 ning neis hukkus 5 inimest. Joobes juhtide poolt eelmise aasta samal perioodil põhjustatud 12 õnnetustes hukkus 2 inimest.

Lääne prefektuuri politseikolonelleitnant Sander Peremees toob välja laste sattumise liiklusõnnetustesse: «Kui lastega juhtunud ülirasked õnnetused on üldiselt erandlikud, siis mais hukkus liiklusõnnetustes koguni kaks väikest liiklejat. Samuti jääb sellesse kuusse üks viimaste aastate ohvriterohkeim õnnetus, kus kahe auto kokkupõrkes sai vigastada 14 inimest.»

Probleemiks on ka joobes juhtide senisest sagedam sattumine autorooli. «Viimasel kuul põhjustasid joobes või alkoholi tarvitanud juhid mitmeid raskeid õnnetusi ning maikuud tervikuna vaadates on joobes juhtide põhjustatud õnnetusi olnud varasemast aastast rohkem,» lisas Peremees.

Kogu käimasoleva aasta kokkuvõttes on joobes juhtide süül vigastada või surma saanud aga vähem inimesi kui varasematel aastatel.

Eelseisval suveperioodil pöörab politsei suuremat tähelepanu nii juhtide kainusele kui ka valitud sõidukiirusele. «Suvine tüüpõnnetus on selline, kus noor mees sõidab varastel hommikutundidel peolt tulles suurel kiirusel teelt välja ning saab raskelt viga või hukkub.  Väga mitmed selliste õnnetuste põhjustajad on olnud alkoholijoobes,» kirjeldab Sander Peremees.

Politsei panustab joobes juhtimise ärahoidmisesse järelevalve ja ohtude selgitamisega, kuid vähemoluline pole ka see, et igaüks, kes märkab joobes kaaslast rooli minemas, annaks endast parima, et seda takistada.

Kuigi eelmise aasta jaanikuus hukkus vaid üks inimene, on see Peremehe hinnangul siiski erandlik, sest aasta varem nõudsid liiklemisel tehtud vead juunikuus 13 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles