Mõrvakatses süüdistatavad mehed astusid kohtu ette

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Harju maakohtus algas esmaspäeval kohtuprotsess mullu oktoobris Saaremaa praamil kinnivõetud meeste üle, keda süüdistatakse neilt väidetavalt narkoärist saadud ligi 40 000 euro varastanud mehe mõrvakatses.

Mõrvakatses süüdistatuna astusid esmaspäeva hommikul kohtu ette neli meest - Kent Kuntsel (37), Janek Kiirend (41), Kalmer Laanemäe (36) ja Martin Kütt (25). Ringkonnaprokurör Rita Siniväli süüdistab nelikut mõrvakatses ja ebaseadusliku vabaduse võtmises. Lisaks süüdistatakse Kuntselit ja Laanemäed narkojoobes autojuhtimises ning Kuntselit laskemoona ebaseaduslikus valdamises.

Martin Kütt ei tunnistanud end süüdi, ülejäänud süüdistatavad tunnistasid oma süüd osaliselt. Kuntsel tunnistas end süüdi karistusseadustiku paragrahvides, mis käsitlevad vabaduse võtmist seadusliku aluseta, tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist ja mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis. Kuntsel ei tunnistanud end aga süüdi mõrvakatses.

Ka Kiirend ega Laanemäe ei tunnistanud end süüdi mõrvakatses. Küll aga tunnistas Kiirend end süüdi mehelt vabaduse võtmises seaduslikus aluseks ning Laanemäe nõustus süüdistustega, mis puudutavad samuti ebaseadusliku vabaduse võtmist ning ka mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis.

Esmaspäeval toimunud istungil kuulati tunnistajaid, kannatanut ja uuriti tõendeid. Täna jätkatakse tõendite uurimisega.

Süüdistuse kohaselt avastas Kuntsel mullu 7. augusti õhtul, et tema toast on kadunud 40 000 eurot, mis on tõenäoliselt narkoärist saadud raha. Varas sai olla vaid korteriomanik, kelle Kuntsel ja sõbrad samas ette võtsid - teda peksti käte ja jalgadega, vahepeal ka mitmesuguste kätte sattunud esemetega.

Vägivallatsemise käigus tunnistas mees varguse üles. Raha olevat peidetud tema Harku vallas asuvasse suvilasse, kuhu seejärel autoga suundutigi. Autos puhkenud sõnavahetuse tõttu tehti poolel teel peatus, et kannatanule veel üks nahatäis anda ning kui mees üritas põgeneda, seoti tal käed-jalad kinni. Suvilas leidis nelik oodatud 40 000 euro asemel vaid 10 000 eurot. Suvilaomanikust endast pideva peksmise tõttu raha leidmisel abi polnud, sest ta oli koomasse langenud.

8. augusti öösel sai häirekeskus telefonikõne valvsalt kodanikult Õismäelt, kes nägi, kuidas ühe auto pagasiruumist tõmmati välja meelemärkuseta mees ja lohistati kortermaja trepikotta. Kohale tulnud politseipatrull nõudis neid huvitanud ukse taga sisselaskmist, kuid tulutult. Info oli tõsine ja seetõttu murti uks maha. Korterist eest leidsid politseinikud ebaadekvaatses olekus Kent Kuntseli. Samas oli ka teadvusetu mees, kes kiirabiga haiglasse viidi.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo politseinikud koos politsei eriüksusega pidasid mullu 23. oktoobri õhtupoolikul Virtsu-Kuivastu praamil kinni süüdistavatest kaks meest - Kalmer Laanemäe ja Janek Kiirendi. Martin Kütt peeti kinni 10. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles