Pärnus bussiõnnetusse sattunud naine: rahvast oli loogu maas!

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaliinibuss. Foto on illustratiivne.
Pärnu linnaliinibuss. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahvast täis bussi järsu pidurduse tõttu eile Pärnus viga saanud reisija sõnul kukkus terve bussitäis rahvast pikali, neist viis viidi haiglasse kontrolli.

«Bussi eesotsas oli rahvast loogu maas. Mina olin tagapool ja hoidsin kõvasti tooli seljatoest kinni, aga keegi kukkus mulle otsa,» rääkis õnnetuses viga saanud 85-aastane Maimu Postimehele.

Üks kaasreisijatest aitas ta tagasi istuma. Bussijuhti aga salongis ta ei näinudki. Naine oli väga nördinud, et bussijuht pärast õnnetust üldse huvi ei tundnud, mis bussis toimus, vabandamisest rääkimata. «Ka kiirabi kutsusid reisijad ise,» sõnas ta.

Uus jahmatus ootas Maimut haigla erakorralise meditsiini osakonnas, kus tema ülevaatamise eest küsiti 5 eurot. Sularaha naisel eile kaasas ei olnud, nii et ta jäigi haiglale võlgu ja plaanib raha homme tagantjärele ära viia.

Pärast uuringuid lubati Maimu haiglast välja ja kiirabi viis ta kodusele ravile. Suuri vigastusi proual õnneks ei olnud, kuid veel tänaseni on tal rinnus ja kaelas valu, samuti on ta siiani juhtunust šokis. «Kas õnnetuse põhjustanud bussijuht või bussifirma ei peaks kannatanute eest vähemalt selle 5 eurot haiglale maksma?» imestas Maimu.

Politsei teatel juhtus eile kella 10.50 ajal Pärnu linnas Akadeemia tn 1 juures liiklusõnnetus, kus 42-aastase Vassili juhitud linnaliinibuss Scania pidurdas ülekäigurajale lähenedes järsult, et vältida kokkupõrget tema ees pidurdanud tuvastamata sõiduautoga. Pidurdamise tagajärjel kukkus hulk bussis viibinud reisijaid. Kiirabi toimetas Pärnu haiglasse kontrolli 85-aastase Maimu, 81-aastase Nikolai, 85-aastase Rita, 71-aastase Inge ja 76-aastase Larisa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles