Narva päevi rahastatakse Venemaalt

Indrek Mäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Albert Truuväärt

Möödunud nädala neljapäevast pühapäevani toimunud Narva linna päevade rahastajate hulka kuulub Sankt-Peterburi kultuurikomitee ning korraldajate seas on mitmeid Venemaaga seotud organisatsioone.

Narva linna korraldatud festivali suurtoetajaks on Sankt-Peterburi kultuurikomitee ning ürituse organiseerimisse on kaasatud Balti rahvusvaheline festivalikeskus, Venemaaga seotud MTÜ Kultuuriline algatus ning teatrite ja festivalide korraldamisega tegelev Balti maja.

Narva linnapea Eduard Easti sõnul ei ole Venemaalt rahastatavate kultuuriasutustega koostöö tegemises midagi negatiivset: «Tegemist on kultuurisillaga, mida korraldatakse käesoleval aastal juba neljandat korda. Varem on sarnaseid üritusi toimunud ka Narva-Jõesuus. Meie suhtleme ainult Balti rahvusvahelise festivalikeskusega (Baltiiski Dom), kes pakuvad programmi ning selles mõttes ei näe ma siin midagi halba,» selgitas ta.

Samal ajal on Narva linnapea teadlik, et Balti rahvusvaheline festivalikeskus saab rahastuse Venemaalt. «Kultuuriüritused on organiseeritud Sankt-Peterburi kultuurikeskuse Baltiiski Dom poolt. Nemad saavad finantseeringud Sankt-Peterburi linnavalitsuse kultuurikomiteelt,» ütles East.

Lisaks on Balti rahvusvaheline festivalikeskus seotud Vene välis- ja kultuuriministeeriumiga, keda organisatsioon tänab oma kodulehel partnerluse eest.

Narva kultuurikomisjoni andmetel panustas linn ürituse korraldamisesse 50 000 eurot, mille eest maksti nii tehnika kui artistide eest. Venemaalt tuleva rahastuse ning Narva Päevade korraldamiseks kulunud kogu eelarve suurust ei osanud kultuurikomisjon täpsustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles