Hukkunud eestlased olid kogenud mägironijad

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cordillera Blanca
Cordillera Blanca Foto: SCANPIX

Eesti mägironijad, kellest vähemalt kaks olid juba neljandat korda Lõuna-Ameerikas mägedes ronimas, olid üleeile 5300 meetri kõrgusel.

Eesti mägironijate grupist alustasid Jane ja Tarmo oma teekonda Peruusse eelmise kuu lõpus. Abielupaari jaoks oli see neljas kord ronida Lõuna-Ameerikas mägedes. Peruus said nad kokku tuttavate Annemai ning Allaniga, kellega koos sõideti Huarazesse.

Cordillera Blancasse (mäestik, kuhu jääb Tocllaraju mägi) jõudnud, käisid eestlased vahepeal piirkonnas matkamas ning vallutasid Ishnica mäe tipu.

Üleeile alustasid eestlased Tocllaraju mäkketõusuga. Mägironijate blogist selgus, et üleeile õhtuks olid nad 5300 meetri kõrgusel.

«Tocclaraju on sel aastal enda tipu otsa kasvatanud seenekübara. Tippu jõudmiseks tuleb kübara alt läbi hiilida kolm köiepikkust ja siis end kahe kirka abil üles upitada. Kas mul selleks seenelkäiguks kuraasi jätkub, selgub, kui ma kübarani jõuan,» seisis viimases postituses.

Copy
Tagasi üles