Politsei: Vao ei paista väljakutsete rohkusega kuidagi silma

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskus.
Vao pagulaskeskus. Foto: Marianne Loorents

Ida prefektuuri kinnitusel ei ole Vao pagulaskeskuse elanikud tõsiseid rikkumisi toime pannud ja see piirkond ei paista väljakutsete poolest ka silma. 

Varjupaigataotlejate majutuskeskus asub Vao külas Väike-Maarja vallas Lääne-Virumaal.

«Politseile teadaolevalt ei ole Vao pagulaskeskuse elanikud tõsiseid rikkumisi toime pannud. Eraldi ei paista see piirkond silma ka väljakutsete rohkusega. Pigem on kaebused seotud kultuuriliste erinevustega, mitte reaalsete süütegudega,» kinnitas Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik, kes lisas, et on väga oluline, et inimesed teataksid politseile võimalikest õigusrikkumistest.

Eilses Kanal2 saates Reporter kõlas väide, justkui oleks piirkonnas ka esimene vägistamisjuhtum.

«Politseile pole teada ühestki juhtumist, kus keegi oleks Vao külas elavate inimeste poolt seksuaalselt ära kasutatud,» lisas Olja Kivistik.

Vao elanikud on kogunud 92 allkirja avalikule pöördumisele külas asuva varjupaigataotlejate majutuskeskuse vastu. Külas on elanikke 300 ringis. Elanikud ei soovi, et põgenike arv külas veelgi kasvaks.

Ka kurdetakse, et keskusesse edastatud pretensioonid sealsete asukate suhtes jäävad registreerimata ja fikseerimata ning keskus edastab külarahva hinnangul ajakirjandusele ainult positiivse alatooniga sõnumeid, kirjutab Virumaa Teataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles