Võrno nimetas pagulasi metsalisteks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno.
Hannes Võrno. Foto: Erik Prozes

Kaitseväe staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ohvitser kapten Hannes Võrno kritiseeris sotsiaalmeedias Aafrikast tulevate pagulaste vastuvõtmise kava, nimetades põgenikke muu hulgas «murjaniteks» ja «metsalisteks».

BNSi küsimusele, kas ta peab mustanahaliste pagulaste nimetamist «murjaniteks» ja «metsalisteks» kaitseväe ohvitserile sobivaks, vastas Võrno «ei» ja lisas, et «ei tee seda kindlasti kaitseväelase ega riigiametnikuna».

«Facebookis kasutatakse kõiksugust keelepruuki, ma ei kasuta seda ametlikult kaitseväelasena, vaid see on mu isiklik konto. Võin oma sõprade keskel jagada sellist infot nagu ma tahan ja kui nemad seda laiali jagavad, siis on see nende küsimus.»

Võrno lausus BNSile, et ta ei nimetaks isiksuse kahestumiseks olukorda, kus ta räägib kaitseväe ohvitserina üht ja eraisikuna teist juttu. «See on minu privaatsus ja ma võin enda privaatses keskkonnas öelda, mida soovin. Meil on sõnavabadus,» lausus ta.

Võrno postitas esmaspäeval Facebooki teksti, milles ütles, et  «pole paremat moodust Eesti rahvusvahelise maine päästmatuks rikkumiseks, kui see, et murjanid hakkavad siin «Natšnoi Dazor-i» ja muude našistide käest niimoodi tappa saama, et sellest hakkab rääkima kogu maailm kui rassismi ja fašismi paisest Euroopas. Ning Vladimir Putin saab lisaks paavsti tänumedalile ka prohvet-ettekuulutaja üleilmse tuntuse, sest ta ütleb: «ma ju rääkisin, mis inimesed need eestlased on...»

Võrno jätkas: «Ja kõikidele teile, kes te seisukohta võtta ei suuda - Eritrea, kust Eestisse pagulased tulemas, on valik 50:50 kas saad punahiinlasest kommunistliku vasakradikaali või islamiäärmuslasest jihadisti. Mõlemad vajavad varjupaika. Kumba metsalist eelistad?»

Tegemist on ainsa postitusega, mida Võrno jagab ka nendega, kes tema sõbralisti ei kuulu.

Copy
Tagasi üles