Eesti alpinistide otsinguks plaanitakse uut ekspeditsiooni

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik Peruus, Huaraze linna lähedal.
Õnnetuspaik Peruus, Huaraze linna lähedal. Illustratsioon: Alari Paluots, Marian Männi

Välisministeeriumi kinnitusel plaanitakse Peruus kadunuks jäänud Eesti alpinistide otsinguteks uut ekspeditsiooni, kuid millal see täpselt aset võiks leida, see ei ole veel teada.

Välisministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valter rääkis, et päästekomando ja kindlustuse vahel käib tihe suhtlus, et ekspeditsioon korraldada, kuid hetkel veel lõplikku kokkulepet pole. «Praegu siiski tundub, et nad saavad kokkuleppele,» arvas Valter.

Lisaks sõltub ilmaoludest, millal Eesti alpiniste taas otsima hakatakse.

Neli Eesti mägironijat jäid 7. juunil kadunuks Peruu linna Huaraze lähedal lumises mäestikus ning vaid üks neist leiti elusana. Ülejäänud kolm jäid laviini alla ja neid ei ole seni suudetud leida. Tocllaraju mäe kõrgus on 6032 meetrit merepinnast. Õnnetus juhtus 130 meetrit mäetipust.

Peruus lumesilla alla jäänud ja tõenäoliselt hukkunud Jane ja Tarmo Riga kindlustusandja HCC Medical Insurance'i esindaja kinnitas möödunud nädalal Postimehele, et otsinguoperatsioone nende ettevõte kinni ei maksa. Annemai Märtson, kes on seni ainus pääsenu, ja tema kaaslane Allan Valge, kuulusid Austria Alpiklubisse. Klubi liikmetele mõeldud kindlustus katab nii otsingu- kui ka päästeoperatsioonid kuni 25000 euro eest.

Kõige rohkem on seni muretsenud ja eestlaste aitamiseks võimalusi otsinud kohalik mäegiidide ühendus AGMP (Asociación de Guías de Montaña del Perú). Ja sedagi oma kulu ja kirjadega, sest USA ja Austria kindlustusandjatelt pole seni veel kinnitust tulnud kulude katmise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles