Estonian Air: veateate andnud Tallinn-Kiievi lennuk maandus kõrgendatud valmisolekus

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid Tallinna lennujaamas.
Estonian Airi lennukid Tallinna lennujaamas. Foto: Marko Püüa

Kiievi Borõspili lennuväli võttis täna pärastlõunal piduririkke teate saatnud Estonian Airi lennuki vastu kõrgendatud valmisolekus. Pärast maandumist selgus, et tegemist oli kõigest anduri veateatega, pidurid ise olid töökorras.

Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer selgitab:

«Estonian Airi lennul OV311 Tallinnast Kiievisse andis maandumise eel piduriandur veateate. Vastavalt kehtivatele ohutuse protseduuridele teatas kapten anduri veateatest lennujaama, kes saatis lennukile turvalisuse eesmärgil vastu kohaliku päästemeeskonna.

Maa peal kontrollides selgus, et tegemist oli anduri veateatega, pidurid ise olid töökorras. Lennuk suunati Kiievis täiendavasse kontrolli, misjärel lennuk suundus tagasilennule Tallinnasse.

Kapteni kinnitusel kulges lennuki maandumine kõigiti ohutult.»

Twitteri kaudu anti varem teada, et Estonian Airi reisilennuk, mis oli teel Tallinnast Kiievisse, teatas täna pärastlõunal mõni hetk enne maandumist hädaolukorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles