TTÜs on suurim tung infotehnoloogia erialadele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Peeter Langovits

TTÜ-le esitati viie päevaga üle 3800  sisseastumisavalduse, kõige enam avaldusi on esitatud infotehnoloogia teaduskonna erialadele.

«Hetkel on kõige enam avaldusi esitatud TTÜ infotehnoloogia teaduskonna erialadele – kokku ligikaudu 900,» ütles TTÜ kommunikatsioonijuht Ain Parmas.

Bakalaureusetasemel on väga populaarsed veel geenitehnoloogia ja ärindus ning magistritasemel personalitöö ja –arendus ning majandusteaduskonna erialad.

«Populaarsemate erialade võrdluse osas eelmiste aastatega võib öelda, et olulisi erinevusi ei paista, aga midagi lõplikku on hetkel veel ka vara öelda: vastuvõtuperiood on alles noor,» lisas Parmas.

Tudengikandidaadid esitasid esimese viie ööpäevaga Tallinna Tehnikaülikoolile (TTÜ) 3847 sisseastumisavaldust, neist kõige rohkem erinevatele IT-erialadele.

Täna, neljapäeva kella 11 seisuga oli TTÜ bakalaureuseõppesse astumiseks esitatud 2164 avaldust, järgnesid magistriõpe 948, rakenduskõrgharidusõpe 481, inseneriõpe 228 ja doktoriõpe 26 avaldusega. Sisseastumisavalduste vastuvõtt algas laupäeva, 20. juuni südaööl täpselt kell 00.00. Kokku võtab Eesti ainus tehnoloogiaülikool tänavu vastu ligikaudu 4000 uut üliõpilast.

Rekordiliselt soovib 740 sisseastujat teha TTÜs matemaatika sisseastumiskatset. «Piltlikult võib öelda, et üle 9 protsendi tänavu matemaatika riigieksami sooritanutest soovib TTÜ sisseastumiskatsel oma tulemust parandada,» ütles Naaber.

Enamikule TTÜ bakalaureuse- ja inseneriõppe erialadele kandideerimiseks on vajalik laia matemaatika ja eesti keele riigieksami sooritamine. Laia matemaatika riigieksami tulemus peab olema vähemalt 50 punkti, eesti keele eksamitulemus vähemalt 35 punkti, kahe eksami summa vähemalt 100 punkti. TTÜ annab võimaluse teha eesti keele ja matemaatika sisseastumiskatset ka Tehnikaülikoolis, kuid nende tulemused kehtivad vaid TTÜsse kandideerimisel

Sisseastumise infosüsteemis SAIS saab avaldusi esitada kuni 3. juuli kella 15ni. TTÜs kohapeal saab dokumente esitada tööpäevadel 25. juunist 3. juuli kella 15-ni, samal ajavahemikul on seda võimalik teha kõigis viies TTÜ kolledžis: Tartu, Virumaa, Tallinna ja Kuressaare kolledžites ning Eesti Mereakadeemias.

Uusi tudengeid võetakse vastu kokku 104-le erialale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles