Ida-Viru maavanem peab «Aktuaalse kaamera» saatelõiku provokatiivseks

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader laupäevasest "Aktuaalsest kaamerast".
Kaader laupäevasest "Aktuaalsest kaamerast". Foto: Aktuaalne kaamera/ERR

Ida-Viru maavanem Andres Noormägi saatis täna rahvusringhäälingu juhatuse liikmele Ainar Ruussaarele kirja, milles nimetas provokatiivseks Ida-Ukraina kaadrite näitamist laupäeval eetris olnud «Aktuaalse kaamera» Ida-Virumaast kõnelevas  saatelõigus.

«Aktuaalse kaamera» saatelõik rääkis Ida-Virumaal aset leidvast umbes 600 inimese üheaegsest koondamisest. Saatelõigu taustaks näidati ilma kommentaarideta eelmisel aastal Ida-Ukraina omavalitsushoonete juures toimunud rahutusi. Ida-Virumaad puudutav saatelõik kestab «Aktuaalse kaameras» minutitel 1.06-6.45. Ida-Ukrainat puudutavad kaadrid algavad videos minutil 4.10.

«Ehkki tekstiliselt oli saatelõik tasakaalus – ekspert Vladimir Juškin ja siseminister Hanno Pevkur tõid välja probleemi kaks tahku ja Vladimir Juškinil on väga paljus õigus, hübriidsõda käib - häiris väga materjali pildikasutus. Ida-Ukraina kaadrite näitamine ilma igasuguste kommentaarideta, isegi ilma viiteta arhiivile, Ida-Virumaa olukorra iseloomustamiseks on vähemalt kohatu, kui mitte provokatiivne,» kirjutas Noormägi.

Maavanem meenutas, et paljud Ida-Virumaal käinud välisajakirjanikud on oma uudistes esitanud küsimuse «kas Narva on järgmine?».

«Välisajakirjanike puhul on see mõistetav. Eesti ajakirjanike puhul mitte. Ma leian, et Eesti Rahvusringhääling võiks taoliste olukordade käsitlemisel lähtuda Eesti riigi huvidest, laskumata vaenuõhutamise piirimaile ning olla soliidne ja tasakaalukas ka pildimaterjalis. Ma austan väga ajakirjanduse vabadust ja iga ajakirjaniku õigust käsitleda teemat südametunnistuse järgi. Aga vabadus on ka vastutus,» kirjutas maavanem.

«Aktuaalse kaamera» saatelõik rääkis sellest, et Eesti Energia kaevandustes ja keemiatööstuses AS Nitrofert leiavad aset koondamised, mis suurendavad teisel poolaastal Ida-Virumaa töötute arvu enam kui 600 inimese võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles