Noorsotsid toetavad erakonna esimehena Sven Mikserit

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann.

Noorte Sotsiaaldemokraatide juhatus otsustas toetada erakonna esimehe valimistel Sven Mikseri kandidatuuri.

Noorsotsid leiavad, et Sven Mikser viib esimehena erakonna edukalt järgmise aasta märtsis toimuvatele riigikogu valimistele.

«Mikser on uue põlvkonna peaministrikandidaat ja Eesti poliitika vajab uut ja nooruslikku jõudu,» ütles noorsotside peasekretär Maris Sild.

Noorsotsid leiavad, et Mikser on olnud tubli parlamendi liige ning tõestanud end ministrina.

«Mikser on kindlasti esimene uue põlvkonna poliitik, kes vahetab välja vanad dinosaurused, kelle sisutud ideed ja võimetus dialoogiks ei suuda Eestit kuidagi viie rikkaima, edukaima või inimsõbralikuma riigi hulka tüürida,» lisas Sild.

Sven Mikser on oma juhiomadusi noorsotside hinnangul tõestanud nii kaitseministrina kui ka riigikogu väliskomisjoni esimehena. Noorsotsid leiavad, et Mikseri pikaajalised kogemused poliitikas annavad talle selged eelised ja oskused selleks, et edukalt erakonda ning valitsust juhtida.

Samuti leiavad noored sotsiaaldemokraadid, et hoolimata sellest, kes moodustavad pärast erakonna üldkogu erakonna uue juhatuse, on oluline, et edasi minnakse ühtse meeskonnana.

«Üldkogu otsus väljendab erakonnaliikmete tahet ja näitab, et erakonnas valitseb demokraatia. Oluline on edukalt vastu minna valimistele, et juba järgmise aasta märtsis moodustada vasakpoolne sotsiaaldemokraatlike väärtusi kandev valitsus,» ütles Maris Sild.

Noored Sotsiaaldemokraadid esitavad omalt poolt erakonna juhatusse peasekretäri Maris Silla ning poliitikavaldkonna juhi Gerd Tarandi. SDE aseesimeheks kandideerib noorsotside president Heiki Järveveer.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu valib erakonnale uued juhid laupäeval, 16. oktoobril Tallinnas toimuval üldkogul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles