Ruussaar: ma palun eksitava saatelõigu pärast vabandust

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Ruussaar
Ainar Ruussaar Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusringhäälingu juhatuse liikme Ainar Ruussaare sõnul oli laupäevane Ida-Virumaast rääkiv «Aktuaalse kaamera» saatelõik sisuliselt korrektne, kuid eksitavalt vormistatud ja ta palub selle pärast vabandust.

Ruussaar ütles Postimehele, et Ida-Ukraina kaadreid näidati taustaks Balti-Vene uuringute keskuse juhi Vladimir Juškini jutule, milles ta rääkis hübriidsõjast.

«Nende kaadrite juures oleks võinud olla viide, et tegemist on arhiivikaadritega Ida-Ukrainast. Viite puudumine võis tekitada segadust, mille pärast ma palun vabandust,» ütles Ruussaar.

«Aktuaalse kaamera» saatelõik rääkis Ida-Virumaal aset leidvast umbes 600 inimese üheaegsest koondamisest. Saatelõigu taustaks näidati kaadreid Ida-Ukraina valitsushoonete juures toimunud rahutustest,

Ida-Viru maavanem Andres Noormägi saatis täna rahvusringhäälingu juhatuse liikmele Ainar Ruussaarele kirja, milles nimetas saatelõiku provokatiivseks.

Saatelõik rääkis sellest, et Eesti Energia kaevandustes ja keemiatööstuses AS Nitrofert leiavad aset koondamised, mis suurendavad teisel poolaastal Ida-Virumaa töötute arvu enam kui 600 inimese võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles