Soome rahvasaadik soovitab saata vägistajad Eestisse

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome rahvasaadiku Laura Huhtasaari kodulehekülg internetis.
Soome rahvasaadiku Laura Huhtasaari kodulehekülg internetis. Foto: Ekraanitõmmis

Põlissoomlaste erakonda kuuluv Soome parlamendisaadik Laura Huhtasaari tegi täna Poris toimunud seksuaalkuritegude teemalisel arutelul ettepaneku saata vägistajad kandma karistust Eestisse, kuna Soome vanglates on liiga head elamistingimused.

Huhtasaari sõnul annab Soome parematest vanglatingimustest tunnistust ka tõsiasi, et «eestlased ja venelased eelistavad panna oma kuritegusid toime Soomes», kirjutab Iltalehti.

Kehvemad vanglaolud võiksid Soome rahvasaadiku sõnul toimida omamoodi lisakaristusena, et kurjategijate karistuse kandmine oleks võimalikult ebameeldiv.

Rahvasaadiku hinnangul võiks osta seksuaalkurjategijate vanglakaristuse kandmine Eestist nii-öelda allhanke korras sisse. «Kui allhankeid korraldatakse igasuguste asjade puhul, miks mitte siis ka sellisel puhul,» sõnas ta.

Arutelul osalenud Satakunna ringkonnakohtu esindaja Martti Juntikka ja Turu ülikooli professor Jussi Tapani leidsid arutelul, et karmimad karistused ei pruugi kuritegevust vähendada.

«Vaata itta või läände, kuritegevus ei ole kusagilt otsa lõppenud, ükskõik, kui hirmsaid karistusi määratud on,» sõnas Juntikka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles