Valga militaarfestivalil osalevad 13 riigi sõjaajalooklubid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÕhjasõja näidislahing Tallinnas. Pilt on illustratiivne
PÕhjasõja näidislahing Tallinnas. Pilt on illustratiivne Foto: Albert Truuväärt

Valgas toimub 14.-16. augustil rahvusvaheline Valga Militaarajaloo Festival, millest võtavad osa 33 militaarklubi 13 riigist.

Sõjameeste laagris on ligi 500 osalejat. Peale Eesti oma klubide on kohal eelmistelgi aastatel osalenud Hispaania, Leedu, Läti, Poola, Prantsusmaa, Saksamaa, Soome, USA, Ukraina Valgevene ja Venemaa esindused. Esmakordselt osaleb festivalil klubi ka Gruusiast.

Mitme päeva jooksul toimuvad festivali raames eripalgelised sündmused, mis pakuvad elamusi nii osalejatele kui pealtvaatajatele - lendavad hävitajad, mürisevad sõjamasinad ja kõlavad püssipaugud, märkis Valga linnavalitsus.

Erinevate riikide klubid peavad maha kaks näidislahingut: üks neist imiteerib Põhjasõda ning teine jagab pealtvaatajatega väikest osa Teisest maailmasõjast. Festivali teisel päeval läbib linna suur sõjameeste ning -tehnika paraad.

Traditsiooniliselt näidatakse huvilistele Pedeli jõel pinnaltpäästmist, SA VIKP territooriumil toimub kultuuriprogrammiga rikastatud vanavaralaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles