Koolijuhtidele anti üle 18 värsket õpetajat

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Täna anti Noored Kooli programmi raames koolijuhtidele üle 18 ettevalmistuskoolituse lõpetanud noort õpetajat.

Noored Kooli programm toob koolidesse võimekad ülikoolilõpetajad ja noored spetsialistid erinevatest eluvaldkondadest. Pärast väljavalituks osutumist läbivad noored õpetajaks pürgijad ettevalmistuskoolituse ning alustavad vähemalt kaheaastast teekonda õpetajana töötades, samal ajal ise õpetajaks ning juhiks õppides.

Sügisest õpetajaametisse asuv Grete-Stina Haaristo leidis, et äsja lõppenud ettevalmistusperiood oli arendav. «Tunnen, et olen hüppeliselt arenenud. Seda eelkõige just suhtlemises, avatuses ja mugavustsoonist välja tulemises, aga ka loomingulisuses ning oma aja ja teiste juhtimises,» ütles ta.

Õpetajaprogramm käivitati üheksa aastat tagasi ning see on jätkuvalt populaarne ka tänapäeval. «Noored Kooli on andnud olulise panuse õpetajaameti positiivsete külgede teadvustamisele ning muutnud ameti noorte jaoks atraktiivsemaks,» rääkis Noored Kooli nõukogu esimees ja Swedbanki Balti panganduse juht Priit Perens. «Meil on uute noorte õpetajate üle suur rõõm, iseäranis tähelepanuväärne on see, et sügisel alustavatest uutest õpetajatest on peaaegu pooled meessoost,» lisas Perens.

Programmis osalejad alustavad tööd 16 koolis üle Eesti ning neid võtavad vastu nii eesti kui vene õppekeelega haridusasutused.

Praeguseks on Noored Kooli programmis osalenud üle 120 noore, kellest 50 protsenti jätkab õpetajatööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles