Kohus karistas oma lapsi süstemaatiliselt peksnud isa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: : kollaaž Katri Karing

Viru maakohus mõistis kolmapäeval tingimisi vangistuse mehele, kes süüdistuse järgi peksis koos abikaasaga pika aja jooksul süstemaatiliselt oma viit last.

Kohus mõistis 28-aastase mehe süüdi piinamises ning karistas teda ühe aasta pikkuse tingimisi vangistusega 18-kuulise katseajaga. Piinamissüüdistuse sai ka tema 34-aastane abikaasa, kuid tema pääses prokuröri ettepanekul kriminaalkaristusest, kuna ta on piiratud teovõimega.

Süüdistuse järgi kasutas Narvas elav abielupaar hiljemalt 2006. aastast kuni 2007. aasta aprillini süstemaatiiselt vägivalda oma 1995. aastal sündinud lapse suhtes. Samuti peksid nad pidevalt alates laste sünnist kuni 2007. aasta kevadeni ka oma teisi lapsi, kes on sündinud 1999., 2003., 2005. ja 2007. aastal. Oma tegevusega põhjustasid vanemad oma viiele lapsele pidevalt füüsilist valu ja vigastusi.

Politsei sai kuritegudele jälile tänu õpetajale, kes märkas julmurvanemate koolis käiva lapse kehal pidevalt verevalumeid. Praeguseks on abielupaarilt vanemlikud õigused ära võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles