Michal: Tallinna Sadama nõukogu vastutus on asutus töös hoida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Jaanus Lensment

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ei pidanud Tallinna Sadama nõukogu vastutavaks ettevõtte juhatuse kahte liiget puudutavas altkäemaksuskandaalis.

«Nõukogu esimene vastutus on jälgida, et olukorras, kus kaks juhatuse liiget on ära viidud, asutuse juhtimine toimuks,» ütles Michal valitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et kindlasti toimuvad nõukogus mõne aja pärast isikkoosseisus muudatused ja see on lepitud kokku juba varem, mitte altkäemaksukahtluse tõttu.

Michal selgitas, et on ette võtnud riigiettevõtete juhtimise korrastamise. «Kriminaaluurimised ei ole muidugi selle planeeritud osa. Küll aga see, et riigiettevõtete juhtimised saavad paremini korda. Üks etapp oli mõnede inimeste vabastamine raudteesektorist, kus käisid intriigid ja  mängud. Selleks ei olnud vaja kriminaaluurimist ega isegi vormistatud kahtlust, piisas sellest, et asi paistis imelik,» rääkis Michal.

Teiseks on praktiliselt valmimas analüüs, mille tulemusel saab ta veel sel sügisel välja tulla plaaniga, mis korrastab riigi taristut. «See puudutab sadamat, Saarte Liine, Eesti Raudteed ja teisi selle valdkonna ettevõtteid, näiteks ka lennujaama, ning liidab need ühte valdusettevõttesse, et oleks tagatud parem juhtimine, parem finantsvõimekus, inimestele võib-olla ka paremad arenguvõimalused,» lausus Michal.

Kaitsepolitseiameti töötajad pidasid eile AS Tallinna  Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili kinni, kahtlustades neid suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles