President Ilves sai metsas käies puukborrelioosi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Eero Vabamägi

President Toomas Hendrik Ilvesel diagnoositi augustis puukborrelioos, riigipea tööülesannete täitmist haigus ei takista.

Presidendi kantselei pressiesindaja Piret Perti sõnul diagnoosisid Viljandi haigla arstid riigipeal puukborrelioosi augusti alguses. Paar päeva varem oli Ilves käinud metsas seeni korjamas.

Perti kinnitusel saab Ilves arstide poolt määratud ravi ja jätkab samal ajal igapäevaselt tööülesannete täitmist.

Borrelioosi vastu pole ravimitööstus seni vaktsiini leidnud. Puukborrelioosi ravitakse antibiootikumidega. Kui puukentsefaliiti esineb Eestis harilikult vaid aasta soojematel kuudel, siis puukborrelioosi avastavad arstid inimestel aasta ringi.

Borrelioosi nakatumiseks kulub enamasti kaks ööpäeva, kuni nahka imendunud puugilt haigustekitajad inimesele üle kanduvad. Haiguse tunnused ilmnevad borrelioosi puhul ühe kuni nelja nädala pärast. Kõige tavalisem borrelioosi nakatumise tunnus on paarisentimeetrise läbimõõduga punetav nahalööve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles