Euroopa Komisjon tahab Läänemere kalapüüki 15 protsenti vähendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimepüük.
Räimepüük. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Euroopa Komisjon esitas esmaspäeval ettepaneku vähendada 2016. aastal kalade kogupüüki Läänemeres 15 protsenti 565 692 tonnini.

Komisjoni plaanide kohaselt vähendatakse Botnia lahe räimepüüki 35 protsendi võrra ja Liivi lahe räimepüüki 21 protsendi võrra. Lisaks pani komisjon ette langetada Soome lahe lõhe ja kilu kogupüügi mahte, selgub Euroopa Komisjoni pressiteatest.

Samas kogu lõhepüüki kavatseb komisjon suurendada 6 protsendi võrra 116 000 lõheni.

Läänemere kalavarude kohta tehtud ettepanekutega on kõige enam suurendatud Atlandi merilesta lubatud kogupüüki, mis peaks võrreldes eelmise aastaga kasvama 18 protsenti.

Läänemere ülejäänud kalavarude vähendatud püük peegeldab kas loomulikke varude kõikumisi maksimaalse jätkusuutliku saagikusega majandamise juures või on seotud varude seisundi täpsema hindamisega seoses andmete hiljutise läbivaatamisega, teatas Euroopa Komisjon pressiteates.

Komisjoni ettepanek põhineb kalanduse teadus-, tehnika- ja majanduskomiteelt (STECF) ning Rahvusvaheliselt Mereuurimise Nõukogult (ICES) saadud teaduslikel nõuannetel.

ELi eesmärk on saavutada hiljemalt 2020. aastaks kõigi kalavarude püüdmine maksimaalse jätkusuutliku saagikuse tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles