Kohus langetab õpetaja tapnud õpilase süüasjas otsuse ilmselt oktoobris

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu 27. oktoobril lasi õpilane Viljandis Paalalinna koolis koolitunni ajal isa relvast maha saksa keele õpetaja.
Mullu 27. oktoobril lasi õpilane Viljandis Paalalinna koolis koolitunni ajal isa relvast maha saksa keele õpetaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maakohus langetab Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises süüdistatava noormehe süüasjas otsuse eeldatavasti 20. oktoobril.

Järgmise nädala reedel, 18. septembril algab Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas istung, kus arutatakse Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises süüdistatava 16-aastase noormehe kriminaalasja. Istung on alaealise süüdistatava ja kannatanute eraelu kaitseks kinnine, mistõttu kõrvalisi isikuid kohtusaali ei lubata. Kohtuotsuse kuulutamine on avalik.

Asja arutamine kinnisel istungil toimub praeguse ajakava järgi lisaks 18. septembrile ka 22.–25. ja 30. septembril ning 1. ja 7. oktoobril. Sel ajal uuritakse tõendeid, sealhulgas kuulatakse üle süüdistatav, kannatanud ja tunnistajad, ning peetakse kohtuvaidlused. Kohtulahendi avalik kuulutamine peaks eeldatavasti toimuma 20. oktoobril, teatas Tartu kohtute pressiesindaja.

Prokuratuur süüdistab noormeest Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises mullu 27. oktoobril. Samuti süüdistab prokuratuur teda tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises. Süüdistatav viibib vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles