Helsingin Sanomat peatoimetaja: me ei kirjuta Eestist ainult negatiivset

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Helsingin Sanomat kirjutas, et Tallinna laevadega saabub Soome iga päev sada kriminaali.
Ajaleht Helsingin Sanomat kirjutas, et Tallinna laevadega saabub Soome iga päev sada kriminaali. Foto: Peeter Langovits

Soome suurima päevalehe Helsingin Sanomat peatoimetaja Mikael Pentikäinen rääkis, et ajaleht on Eesti kohta avaldanud nii positiivseid kui ka kriitilisi artikleid.

Politoloog Iivi Anna Masso kirjutas tänases Postimehes, et viimasel ajal on Soome suurim leht Helsingin Sanomat avaldanud hulga artikleid, milles viidatakse vargustele, maksupettustele ja üldisele kriminaalsusele, mis olevat saanud hoogu pärast Eesti liitumist ELi või Schengeniga.

Enim lõi aga Masso sõnul laineid paari nädala tagune uudis, mis kuulutas, et Tallinnast saabub iga päev Soome sada kriminaali. «Kui pealkirjas sisaldub nii jõuline väide, ootaks loost toetuseks veenvaid põhjendusi. Neid HS ei paku,» leidis ta. Lugu levis kulutulena ka teistesse Soome meediaväljaannetesse.

Massole jääb arusaamatuks, miks tegeleb Soome suurim kvaliteetleht kõmuajakirjanduslikus stiilis ja faktidele vilistades eestlaste tembeldamisega kriminaalideks.

Helsingin Sanomat peatoimetaja Mikael Pentikäineni sõnul ei väida kõnealune artikkel, et laevadega Soome sõitvad kriminaalid on eestlased ning samahästi võivad need olla ka venelased, soomlased, rumeenlased või keegi teine. Tema sõnul oli artiklis juttu vaid sellest, et kriminaalid saabuvad Soome Tallinna laevadega.

Pentikäinen ütles Postimees.ee´le, et Helsingin Sanomates leidub Eesti kohta nii positiivseid kui ka kriitilisi uudiseid ning ta ei ole nõus väitega, et Soome meediaväljaanded rõhuvad Eesti puhul negatiivsele kuvandile.

Tema hinnangul arvavad soomlased oma lõunanaabritest valdavalt väga hästi ning Eestit nähakse kui edumeelset, kiiresti arenevat ja rikkaliku kultuuriga riiki, kes mängib Euroopas olulist rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles