Homne debütant hoidub arutust riskist

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Hiienõmm kaks nädalat tagasi 14 km pikkusel jooksul ümber Ülemiste järve, kus ta alistas seni maagilisena tundunud ühe tunni piiri, saades ajaks 59.26.
Viljar Hiienõmm kaks nädalat tagasi 14 km pikkusel jooksul ümber Ülemiste järve, kus ta alistas seni maagilisena tundunud ühe tunni piiri, saades ajaks 59.26. Foto: Mallor Malmre

Homme saabub see päev, mille nimel on Aeroci plokitoodete müügijuht ja kuueaastase pagasiga rahvatantsija Viljar Hiienõmm mullu sügisest alates vaeva näinud. Nii enesetunne kui ka seniste jooksuvõistluste tulemused ennustavad, et ta võiks Tallinna maratoni läbida kolme tunni ja kümne minutiga. Garmini tark kell, mida Hiienõmm treeninguil kasutab, pakub veel kõvemat aega – 3:07.

Ent Hiienõmm ei lase end ahvatleda sellest, mida prognoosivad kell, senised võistlusajad ja kõhukoopatunne. Tal on homme plaanis ühineda eeldatavasti sajapealise grupiga, kes võtab tempomeistri, triatleet Priit Ailti vedamisel sihiks aja kolm ja pool tundi.

Homme jookseb 46-aastane Hiienõmm oma elu kõige esimese maratoni. Maratonijooksu debütandina ei või iial teada, kuidas keha ja vaim pikale katsumusele vastu peavad. «Jätaks tulevikuks ka aja parandamise lootust,» lisab Hiienõmm varjamatu lõbuga. Ta ei pelga seda, mis ees ootab. «Ma olen selle nimel tööd teinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles