Kohver võib jääda vanglasse Pihkva oblastisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: SCANPIX

Venemaal 15 aastaks vangi mõistetud Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri karistuse kandmise kohaks võib jääda Pihkva oblast, teatas Venemaa karistusamet BNSile.

«Küsimused, mis on seotud vabaduskaotusliku karistuse kandmise koha ja süüdimõistetu üleviimise tingimustega ühest Vene Föderatsiooni subjektist teise, reguleeritakse Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahvidega 73 ja 81. Vastavalt nendes kehtestatud korrale saadetakse süüdimõistetu karistust kandma sellesse föderatsioonisubjekti, kus ta elas või kus ta süüdi mõisteti,» lisas karistusamet oma selgituses.

Samas täpsustas amet, et isikud, kes on süüdi mõistetud sellistes asjades nagu inimrööv, inikaubandus, terroriakti toimepanek, pantvangide võtmine, banditism, võidakse vastavalt sama koodeksi paragrahvi 73 lõikele neli saata karistust kandma asutusse, mis asub kohtades, mille otsustab föderaalne kartistusamet.

Pihkva oblastikohus leidis 19. augustil, et Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri süü on tõendatud spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos ning selle eest peab mees veetmas 15 aastat Venemaal range režiimiga vanglas. Kohver otsust edasi ei kaevanud ja see jõustus 4. septembril.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale.

Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Enne Pihkvasse toomist oli Kohver Moskvas Lefortovo vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles