Galerii: vaprad elupäästjad said medalid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseminister Hanno Pevkur ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid täna pidulikul tseremoonial üle medalid 26 vaprale elupäästjale, nende seas kahele kaitseväelasele ja neljale eraisikule.

Tallinnas Lillepaviljonis tunnustati inimesi, kes on märkimisväärselt panustanud päästeala arengusse või näidanud üles erakordset vaprust inimelude päästmisel.

Elupäästja medaliga tunnustati 18 päästeameti teenistujat, ühte Häirekeskuse valvevahetuse juhti, kahte kaitseväelast, ühte vabatahtlikku päästekomando pealikku ning nelja eraisikut, kes tänu ennastsalgavale tegutsemisele päästsid inimeste elu. Elupäästja medali sai seega 26 inimest, neist 22 pälvisid III klassi medalid ning neljale inimesele anti üle II klassi elupäästemedal.

Loe elupäästjate lugusid siit: Elupäästjate lood: päästeti Ontika paekaldalt kukkunud naine, läbi tiigijää vajunud lapsed, põlevatest hoonetest inimesed

Päästeameti Kuldristi pälvisid päästeameti staažikad töötajad Heigo Olu, Malle Mitt, Gennadi Apevalov ja Andres Uusjärv. Ida päästekeskuse juhi asetäitjale päästetöö alal Heigo Olule omistatakse Päästeteenistuse Kuldrist tema silmapaistva töö eest Ida päästekeskuse päästetöö valdkonna juhtimisel ja arendamisel.

Põhja päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo peainspektorit Malle Mitti tunnustati pikaajalise ja olulise panuse eest tuleohutusjärelevalve valdkonnas. Lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo peainspektorile Gennadi Apevalovile omistatakse Kuldrist pikaajalise teenistuse eest. Gennadi on panustanud 31 aasta jooksul oluliselt nii operatiivteenistusse kui ka tuleohutuse valdkonda.

Andres Uusjärve tunnustati äsja lõppenud 44-aastase pika ja eeskujuliku karjääri eest päästeteenistuses. Kokku tunnustati päästeameti aumärkidega 71 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles