Valimiskomisjon jättis Margus Kolga asekantsleri kohata

Dagne Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kolga
Margus Kolga Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Riigi tippjuhtide valimiskomisjon otsustas loobuda kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleri konkursi viimasesse vooru jõudnud Margus Kolga esitamisest ministrile ja lugeda konkurss luhtunuks.

«Komisjoni hinnangul sobib viimasesse vooru pääsenud kandidaat oma ametialaste teadmiste, oskuste ja kogemuste poolest ametikohale, kuid konkursi käigus selgus asjaolu, mis kehtiva avaliku teenistuse seaduse kohaselt ei võimalda esitada teda ametisse nimetamiseks,» andis teada Riigikantselei kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus.

Konkurss kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleri ametikohale kuulutati välja tänavu 13. mail. Tähtajaks laekus kaks avaldust, mõlemad kandidaadid lubati konkursil osalema. Konkursi esimeses voorus hindas komisjon kandidaatide vastavust nõuetele, ühehäälselt lubati konkursi teise vooru vaid üks kandidaat, Margus Kolga.

Kolga mõisteti aastaid tagasi süüdi ametiseisundi kuritarvitamises, riigisaladuse avalikustamises ning dokumendi võltsimises, oma karistuse on ta ära kandnud.

Leo Kunnas kaebas nii kaitsepolitseiametisse kui ka Tallinna halduskohtusse valikukomisjoni otsuse lubada Margus Kolgal ametikohale kandideerida. Kunnas viitab 2013. aastal jõustunud avaliku teenistuse seaduse paragrahv 15le, mille järgi riigivastase kuriteo toime pannud inimene ei tohi olla avalikus teenistuses sõltumata sellest, kas tema karistus on kustunud. Riigisaladuse avalikustamine, milles Kolga 2003. aastal süüdi mõisteti, on karistusseadustiku järgi riigivastane kuritegu. Samuti ei tohiks Kunnase hinnangul riigivastase kuriteo sooritanud inimesele anda ka riigisaladuse luba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles