Ministril on kahju, et Kolga asekantsleriks ei saanud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kolga
Margus Kolga Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Uuel kaitseministril Hannes Hansol on kahju, et Margus Kolga jäi kaitseministeeriumi asekantsleri kohale nimetamata.

«Kaitseminister võtab riigikantselei komisjoni otsuse teadmiseks ja tal on kahju, et kehtiv avaliku teenistuse seadus ei luba kogenud julgeolekupoliitikaeksperti Margus Kolgat esitada ametisse nimetamiseks,» teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Järgnevatel nädalatel viib vastne kaitseminister Hannes Hanso end kurssi erinevate riigikaitse valdkonna teemadega ning tegeleb ka kaitsepoliitika asekantsleri konkursi temaatikaga.

Uue asekantsleri ametisse nimetamiseni täidab kaitsepoliitika asekantsleri ülesandeid kaitseplaneerimise asekantsler Jonatan Vseviov.

Riigi tippjuhtide valimiskomisjon otsustas eile loobuda kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleri konkursi viimasesse vooru jõudnud Margus Kolga esitamisest ministrile ja lugeda konkurss luhtunuks.

«Komisjoni hinnangul sobib viimasesse vooru pääsenud kandidaat oma ametialaste teadmiste, oskuste ja kogemuste poolest ametikohale, kuid konkursi käigus selgus asjaolu, mis kehtiva avaliku teenistuse seaduse kohaselt ei võimalda esitada teda ametisse nimetamiseks,» andis teada riigikantselei kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus.

Konkurss kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleri ametikohale kuulutati välja tänavu 13. mail. Konkursi teise vooru jõudis vaid üks kandidaat, Margus Kolga, kes mõisteti aastaid tagasi süüdi ametiseisundi kuritarvitamises, riigisaladuse avalikustamises ning dokumendi võltsimises. Ta on oma karistuse ära kandnud, kuid 2013. aastal jõustunud avaliku teenistuse seadus ei luba riigivastase kuriteo toime pannud inimest avalikku teenistusse sõltumata sellest, kas tema karistus on kustunud. Riigisaladuse avalikustamine, milles Kolga 2003. aastal süüdi mõisteti, on karistusseadustiku järgi riigivastane kuritegu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles