Postimees nõuab Ukrainalt musta nimekirja kohta selgitust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merit Kopli
Merit Kopli Foto: Liis Treimann / Postimees

Postimehe peatoimetaja Merit Kopli sõnul nõuab Postimees selgitust, miks on kaks Eesti ajakirjanikku lisatud Ukraina musta nimekirja.

«Postimees nõuab selgitust, miks ajakirjanikud on musta nimekirja pandud. Kui oleme selgituse saanud, siis otsustame, millised on meie järgmised sammud,» ütles Kopli.

Ukraina president Petro Porošenko allkirjastas eile hilisõhtul sanktsioonide nimekirja, millega kehtestati sissesõidukeeld ligi 400 inimesele. Teiste seas said sissesõidukeelu Postimehe vene toimetuse ajakirjanik Marianna Tarassenko ja toimetusega koostööd teinud vabakutseline ajakirjanik Andrei Babin.

Ukraina saatkond Eestis ei soovinud nimekirjaga seonduvat täna kommenteerida. «Seoses teie päringuga teatame, et Ukraina saatkond Eesti Vabariigis ei kommenteeri Ukraina presidendi poolt vastu võetud ukaase. Seda enam, et neis sisaldub kogu vajalik informatsioon,» teatas saatkond ja lisas, et sanktsioonide rakendamise alused on kirjas Ukraina rahvusliku julgeoleku ja kaitse nõukogu 2. septembri otsuse lisas.

«Mis puudutab detaile, sealhulgas autorite artikleid, siis vaevalt on saatkonnal selle kohta rohkem infot kui autoritel endil,» märkis saatkond.

Copy
Tagasi üles