Eesti Ajakirjanike Liit taunis ajakirjanike «musta nimekirja» kandmist

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko allkirjastas kolmapäeva hiliõhtul sanktsioonide nimistu, millega kehtestati sissesõidukeeld ligi 400 üksikisikule, nende seas ka Eesti ajakirjanikele Andrei Babinile ja Marianna Tarassenkole.
Ukraina president Petro Porošenko allkirjastas kolmapäeva hiliõhtul sanktsioonide nimistu, millega kehtestati sissesõidukeeld ligi 400 üksikisikule, nende seas ka Eesti ajakirjanikele Andrei Babinile ja Marianna Tarassenkole. Foto: SCANPIX

Eesti Ajakirjanike Liit peab ajakirjanike piisavalt põhjendamata «musta nimekirja» kandmist demokraatliku ajakirjandusvabaduse piiramiseks.

«Ajakirjanike kutseliiduna mõistame hukka igasuguse ajakirjanike töö takistamise. Kuigi igal riigil on õigus otsustada, kes tohivad riiki siseneda, meenutame, et objektiivseima ja parima tulemuse annab ajakirjanike töö siis, kui sündmuste ja nende tagajärgedega on võimalik tutvuda otseselt ja kohapeal. Seega on juurdepääsu keelamine riiki või objektile põhjendatud vaid siis, kui on kinnitust leidnud ajakirjaniku otsene pahatahtlikkus ja informatsiooniga manipuleerimine,» teatas liit.

Ukraina presidendi Petro Porošenko kinnitatud nimekirjas isikutest, kelle suhtes kehtestatakse seoses Krimmi ning Donbassi sündmustega sanktsioone ja piiranguid, on mitmete teiste Euroopa Liidu ajakirjanike kõrval ka kaks Eestis venekeelses pressis töötavat ajakirjanikku, Marianna Tarassenko ja Andrei Babin.

Ajakirjanikele pannakse süüks Venemaa propaganda edastamist ja Ukraina teemade vale selgitamist välismaalastele.

Copy
Tagasi üles