Valitsus: oleme ajakirjandusega rahul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Arvet Mägi /Virumaa Teataja

Haridusminister Tõnis Lukas ja rahandusminister Jürgen Ligi ütlesid tänasel valitsuse pressikonverentsil, et nemad on ajakirjanduse tööga rahul.

Lukasel paluti kommenteerida väiteid, et maavanem on avaldanud survet ajalehe peatoimetaja vallandamiseks. Lukase sõnul on kahetsusväärne, kui avaliku võimu ja ajakirjanduse vahel on selline survestamine toimunud, kuid ta ei soovinud juhtumit pikemalt kommenteerida, sest polnud sellega kursis.

«Mina kiidaks hoopis ajakirjandust, sest täna on Tallinnas teadusmeedia konverents ning teaduse saavutuste ja analüüsi kajastamine on viimastel aastatel läinud aktiivsemaks ja professionaalsemaks,» sõnas Lukas.

Rahandusminister Jürgen Ligi nentis aga, et Eestis on ajakirjanduse survestajad ja kirjutatu kahtluse alla seadjad teada ning valitsus sinna ei kuulu.

«Üksikküsimustes võib vaielda, kuid see pole surve avaldamine,» sõnas ta. «Oleme siiralt rahul ja seda näitab ka Eesti ajakirjandusvabaduse indeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles