Ratas: tegu on raske uudisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna liikmed peavad hakkama lähiajal nõu pidama, mis saab edasi Edgar Savisaare kavast uuesti erakonna esimeheks kandideerida, ütles Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas.

Mis emotsiooniga võtsite täna vastu uudise, et Edgar Savisaar on kinni võetud?

Ma lugesin seda uudist meediast kahe üsna pika nõupidamise vahel. Meil just praegust kestab veel riigikogu juhatuse ja õiguskantsleri nõupidamine. Olen lugenud pealkirju. Eks tegemist on raske uudisega.

Mis toimub praegu Keskerakonnas ja fraktsioonis?

Nagu ma ütlesin, olen olnud kahel nõupidamisel ja ma ei ole käinud Keskerakonna fraktsioonis ega rääkinud fraktsiooni liikmetega.

Ometi võime praegu meediast lugeda Keskerakonna pressiteadet, mis ütleb, et tegemist on poliitiliselt motiveeritud süüdistustega.

Ma veel kord ütlen, et ma tulin just välja siit nõupidamiselt, mis on üle tunni aja käinud. Üsna keeruline on olla nõupidamisel ja lugeda uudiseid. See ei ole ka väga lugupidav nende inimeste suhtes nii õiguskantsleri büroos kui ka riigikogu juhatuses, kui ma loen laua taga uudiseid. Aga ma olen pealkirjadega kursis ja eks ma püüan nüüd hakata ennast kurssi viima ja inimestega rääkida.

Olete samuti olnud Tallinna linnapea. Kui kuulsite, et juhtum on seotud Rand ja Tuulbergiga, siis mis siin taga võib olla?

Ma ei tea, kes on hetkeseisuga need osalised, kes on seotud tänase temaatikaga. Ma ei tea, mis on need osalised, kes on seotud tänase temaatikaga – ma ei tea, on see seotud Tallinna linna süsteemiga või mingi muu süsteemiga. Mul ei ole infot hetkel.

Läinud nädalal teatas Edgar Savisaar soovist uuesti erakonna esimeheks kandideerida. Mis saab edasi?

Edasi saab see, et erakonna liikmed peavad kindlasti nüüd nõu pidama, et mis seis on, ja saama ennast kurssi viidud. Arvestades ka tema väga rasket haigust, siis ma väga loodan, et ta peab hetkel vastu.

Mis sõnumit te ootate Edgar Savisaarelt selgitamaks, millega on tegu, kuidas erakonna liikmed peaks asjasse suhtuma, kui arvestada, et tegu on väga tõsise hoobiga kogu erakonnale?

Ma ei oska öelda ju, mis tunni aja pärast edasi saab seoses temaga, nii et väga keeruline on öelda, millal see kohtumine aset leiab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles