Taavi Aas: minule pole kahtlustust esitatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna abilinnapead väidavad, et nemad Savisaare kahtlustuste kohta suurt ei tea. Taavi Aasa kabinet otsiti Äripäeva teatel küll läbi, kuid Aas rõhutas, et talle pole kahtlustust esitatud.

Taavi Aas ütles Postimehele, et talle pole kahtlustust ega  süüdistust esitatud. Selle kohta, kas tema kabinet otsiti läbi, palus Aas küsida prokuratuurilt.

Äripäeva andmetel toimub läbiotsimine abilinnapeade Taavi Aasa ja Eha Võrgu kabinetis. Eha Võrk olevat linnavalitsuse kinnitusel üldse haiguslehel ja hoones ise ei viibi.

Taavi Aas täna linnavalitsuses. Foto: Liis Treimann
Taavi Aas täna linnavalitsuses. Foto: Liis Treimann Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavalitsus teatas kella 14.10 ajal, et kaitsepolitsei viib ka linnavalitsuses läbi menetlustoiminguid. «Linnavalitsusel puudub antud olukorra kohta täpsem informatsioon. Lähemat infot ootame ka ise prokuratuurilt,» teatas linnavalitsus pressiteates.

«Linnavalitsus loodab väga, et menetlustoimingute läbiviimisel arvestatakse linnapea Edgar Savisaare tervisliku seisundiga. Linnavalitsus jätkab oma tööd ja linnaelanike teenindamist. Homme toimub tavapärane linnavalitsuse istung,» kirjutatakse pressiteates.

Ajutiselt täidab Tallinna linnapea kohuseid vastavalt linnapea asendamise korrale vanim linnavalitsuse liige abilinnapea Merike Martinson.

Ta lahkus päeval linnavalitsusest ning kommentaare ei jaganud.

Merike Martinson lahkumas. Foto:
Merike Martinson lahkumas. Foto: Foto: Liis Treimann

Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Kalle Klandorf ütles Postimehele, et täna otsiti läbi paari abilinnapea kabinetid, kuid mitte tema oma. Ta lisas, et tal puudub toimunu kohta igasugune informatsioon.

Abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitas samuti, et tema kabinetti läbiotsimine ei puudutanud. Samas ütles ta, et ei suuda uskuda, et Savisaar on kinni peetud ja et «opositsiooniliidrile võidakse nii teha».

Arvo Sarapuu täna linnavalitsusest lahkumas. Foto:
Arvo Sarapuu täna linnavalitsusest lahkumas. Foto: Foto: Liis Treimann

Abilinnapea Mihhail Kõlvart ütles, et oli päeva esimesel poolel linnavalitsusest eemal. «Ma käisin lasteaedades, mul on sama palju infot nagu teil,» ütles Kõlvart, kelle sõnul ei ole tema vastu keegi huvi tundnud. «Mina olen praegu enda kabinetis, aga ei näe märki, et keegi tunneks huvi minu kabineti või minu vastu,» rääkis Kõlvart.

Teisipäeva hommikul esitas kaitsepolitsei Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises, teatas riigiprokuratuur. Riigiprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et Savisaarega viiakse läbi menetlustoiminguid ja ta on kahtlustatavana kinni peetud.

Kahtlustuse järgi võttis Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses. Karistusseadustik näeb altkäemaksu korduva võtmise eest ette ühe- kuni 10-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles