Vitsut Savisaare taaskandideerimisest: kahtlustused muudavad olukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogus olevad keskerakondlased võtsid uudise Edgar Savisaare vahistamisest vastu rahulikult, väidab Toomas Vitsut. Küll aga on selge, et Savisaare taaskandideerimine erakonnapeaks tuleb nüüd ümber mõelda.

Mis turbulentsi on Savisaare uudis seni fraktsioonis tekitanud?

Ma ei saaks öelda, et see on just turbulentsi tekitanud. Fraktsioon võttis uudise vastu rahulikult. Ega meil palju informatsiooni ei ole, milles meie erakonna esimeest ja Tallinna linnapead süüdistatakse. Niipalju kui me oleme pressiteateid ajakirjandusest lugenud. Sellest suhtes me ei ole veel suutnud sisu poole pealt mingit seisukohta võtta.

Olete ise ka linnavalitsuses töötanud. Kas teil on aimu, millega võib tegu olla, kui märksõna on Tuulberg?

Ma ei tea loomulikult, mis see võiks olla, aga kui ma nüüd natuke spekuleerin, siis eks nad võivad olla need asjad, mis on linna pädevuses ja millega linn on tegelenud. Ma ei oma täpset ülevaadet, millega Rand ja Tuulberg on Tallinna linnas tegelenud. Esimesena tulevad ette sellised asjad nagu TOP, koolid, munitsipaalmajad - aga seal on tegijaid väga palju.

Kas ettevõtjate surve saada eelist näiteks linnale altkäemaksu pakkumise teel, on selles valdkonnas tavapärane?

Ettevõtjate surve, või ütleme huvi oma asja ajada on alati suur kui nad mingisugust äri ajavad, ja eks nad käivad ja kulutavad uksi ja selgitavad oma asju. Ma nüüd ei tea, kas sinna selgitamise juurde on ka mingisuguseid muid ettepanekuid tehtud.

Mis oli teie emotsioon – üllatus, šokk või paratamatus?

Ühest küljest on Tallinna linnapead kogu aeg süüdistatud. See ei ole nagu päris välk selgest taevast, neid süüdistusi on ka varem olnud ja need on raugenud. Samas, loomulikult poliitikuna ma vaatan suurt pilti ja konteksti ja suur pilt on selline, et Reformierakond on olnud korruptsioonisüüdistustega tugeva rünnaku all. Me pidime just Riigikogus võtma vastu otsuse erikomisjoni moodustamiseks Tallinna Sadama asjade uurimiseks. Eks ka meie fraktsioonis spekuleeritakse, et võib-olla see pidi tasakaalustama seda Reformierakonna suunalist rünnakut.

Te väidate, et kaitsepolitsei tõmbab poliitilisi niite?

Ma ei väida midagi, need on lihtsalt need spekulatsioonid ja jutud, mida oleme omavahel veeretanud.

Eelmisel nädalal teatas Savisaar, et plaanib uuesti esimeheks kandideerida. Mis nüüd edasi saab?

Kindlasti see muudab olukorda. Kuidas ja kui palju, see selgub lähipäevadel. See puder on nii kuum, et nii kuumalt ei hakata ühtegi putru sööma.

Mis sõnumit ootate praegu Edgar Savisaarelt?

Enne seda, kui ootan temalt sõnumit, ootan ikkagi selgitusi, et mis siis tegelikult teoksil on.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles