Keskerakond toetab Savisaart ja eitab ebaseadusliku raha saamist

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Kadri Simson lõikasid mullu oktoobris ühiselt lahti Keskerakonna 23. sünnipäevatordi.
Edgar Savisaar ja Kadri Simson lõikasid mullu oktoobris ühiselt lahti Keskerakonna 23. sünnipäevatordi. Foto: Erik Prozes

Ehkki kahtlustuse kohaselt said ebaseaduslikku vara nii Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar kui erakond ise, kinnitab Keskerakond, et midagi sellist ei ole aset leidnud.

«Täna on tegemist alles kahtlustusega ning me usume küll, et enne süüdistuseni jõudmist kukub see asi kokku. Me saame aru, et erakonna esimehel Edgar Savisaarel ja volikogu esimehel Kalev Kallol on praegu väga raske hetk, ja me toetame neid. Loodame, et juhtumil ei ole negatiivset mõju Edgar Savisaare alles taastuvale tervisele,» seisis erakonna aseesimeeste Enn Eesmaa ja Kadri Simsoni pressikonverentsi järgses teates.

Simson kirjutas Facebookis, et tegemist on väga suure üllatusega. «Pean tõdema, et me muretseme väga Edgar Savisaare tervise pärast. Ajal, mil Edgar Savisaar oli haiglas, püsis Keskerakond ühtsena ning seda sama võin ma kinnitada ka nüüd,» märkis ta.

Simsoni sõnul on erakonnal praegu samad andmed, mida prokuratuur on ka meediale avaldanud. «Viimati rääkisin ma Edgar Savisaarega täna hommikul ning siis oli Edgar heas meeleolus. Ilma täiendavat informatsiooni omamata on mul raske spekuleerida. Ilmselt toovad lähipäevad rohkem andmeid ning loodetavasti on meil võimalus suhelda otse ka erakonna esimehega,» kirjutas ta ja lisas, et täpsema info saamisel arutatakse seda kohe juhatuses ning ka laupäeval toimuval erakonna volikogul.

Prokuratuuri ja kaitsepolitsei pressikonverentsi ajal teatas Keskerakonna pressiesindaja, et erakond ei ole saanud ebaseaduslikku raha. «Eesti Keskerakond kinnitab, et erakond ei ole saanud ebaseaduslikku raha. Kõik Keskerakonna sissetulekud, sh annetused, liikmemaksud, ürituste osalustasud jm on seaduslikud ning avalikustatud vastavalt erakonnaseadusele,» teatas pressiesindaja.

Pressikonverentsil kinnitas riigi peaprokurör Lavly Perling, et Edgar Savisaart kahtlustatakse neljas episoodis. Üks episood on seotud rendilepingu põhjendamatu pikendamise ja selle eest hüvede saamisega, teine puuduva ehitusloaga seotud ehitustööde jätkamisega. Samuti on üks episood seotud kruntide vahetamisega ja selle eest lubatud hüvitisega. Viimane episood on seotud hankega.

Vara on tehingutest saanud süüdistuste kohaselt Savisaar ja ka Keskerakond. 

Loe veel:
Taavi Aas: minule pole kahtlustust esitatud
Millised olid poliitikute reaktsioonid Savisaare kinnipidamisele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles