Sibul nimetas Savisaare süüdistusi IRLi aadressil absurdiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni esimees nimetas absurdiks Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare süüdistusi, nagu oleks Savisaarele teisipäeval esitatud korruptsioonikahtlustuse taga IRL.

«Tegemist on absurdiga. Nii kapo [kaitsepolitsei] kui prokuratuur on selgelt sõltumatud institutsioonid, selles mõttes see väide on täiesti jabur,» ütles Sibul BNSile.

Sibul möönis üksnes seda, et 2007. aastal koalitsiooni ühe moodustajana seisis IRL selle eest, et kapo saaks täiendavad õigused ehk uurida suuremaid Eesti omavalitsusi, ja 2011 selle eest, et kapo õigus uurida laieneks ka strateegilistele riigiettevõtetele ja sihtasutustele. «Seda me kindlasti ei varja, et see on olnud meie poliitiline prioriteet, et kapol need õigused oleks,» sõnas Sibul.

Sibul viitas ka tõsiasjale, et erinevalt Savisaare väidetust leidis Keskerakonna niinimetatud idaraha skandaal aset aastal 2010 ja IRLi elamislubade skandaal aastal 2011, mistõttu ei saa kuidagi väita, nagu fabritseerinuks IRL Keskerakonna idaraha skandaali eesmärgiga juhtida tähelepanu enda elamislubade skandaalilt kõrvale.

Eile korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustuse saanud Savisaar rääkis kolmapäeva hommikul Poska majas ajakirjanikele, et tegemist on tema ja Keskerakonna vastu suunatud poliitilise rünnakuga Toompealt. Ta märkis, et samalaadseid rünnakuid on olnud ka varem, et varjata koalitsiooni enda skandaale. Ta tõi näiteks, et kui algas IRLi puudutanud elamislubade skandaal, tõmmati kohe käima Keskerakonna vastane niinimetatud kirikurahastamise teema.

Tema sõnul pole asi kaitsepolitseis, kuna viimane on lihtsalt tööriist. «Asi on tellijas,» rõhutas Savisaar ja märkis, et rünnakute taga on IRL. Savisaare sõnul on IRL praegu sedavõrd nurka aetud, et üritab kõikide vahenditega kõigutada praegust poliitilist olukorda. Ühtlasi ennustas Savisaar, et praegune koalitsioon on Eestile sedavõrd palju kahju tekitanud, et kukub peagi võimult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles