Yana Toom: hoian Edgarile pöialt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Erik Prozes

Kapo on varemgi Edgar Savisaare suhtes eri kahtlustusi õhku pildunud, kuid kohtusse pole need jõudnud, märkis europarlamendi saadik Yana Toom, lisades, et tal pole alust arvata, et seekordnegi neist erineb.

«Ma isiklikult ei ole suur kapo fänn – nagu teate, minu puhul tuli välja, et süüdistused olid alusetud. Mul ei ole veendumust, et asjad on nii, nagu kapo praegu ütleb,» ütles Toom.

«Kahtlemata õõnestab see kriminaalasi erakonna mainet, aga ma usun, et peale seda, kui emotsioon vaibub, jääme äraootavale positsioonile ja vaatame, mida kohus otsustab. See, et on teatud seltskond Savisaare selja taga, et teda rünnatakse, pole pehmelt öeldes mingi uudis. Me mäletame kirikuskandaali, mis lõppes mittemillegagi, mõjuagendi afääri jne. Kohtuotsust pole siiani olnud,» tuletas Toom meelde ja lisas, et tal pole praegu põhjust arvata, et praegune asi varasematest erineb.

Yana Toom ütles Postimehele, et ta loeb vaid ajalehti ja enamat infot tal pole, sest on Brüsselis.

Küsimusele Keskerakonna tuleviku kohta vastas Toom: «Meil on tulemas kongress, ma ei tea põhjust, miks see peaks ära jääma. Miks peaks erakond midagi ette võtma?» imestas Toom.

Seda, kas Savisaar peaks sellel uuesti erakonna esimeheks kandideerima või mitte, ei soovinud ta kommenteerida. «Mina ei hakka Savisaare eest otsust tegema, see on tema otsus,» lausus Toom.

«Minu teada ei ole sellist õigusnormi nagu kahtlustus. Minul endise ajakirjanikuna on hea meel, et kolleegid said huvitavad reportaažid, aga tegelikult pole see normaalne, et toimub läbiotsimine ja ajakirjanikud on selle kõrval. Sellist šõud mõistan ma küll hukka, võks ikka olla viisakam,» leidis ta.

«Korruptsiooniskandaal ei muuda asjaolu, et Edgar Savisaar, erinevalt ametikaaslastest, kes tormasid teda hukka mõistma, on poliitik suure algustähega,» teatas Toom oma Facebooki lehel.

«Sündmuste ajastus ning viis, kuidas seda kõike kajastatakse, tuletab meelde kasvõi seda, kuidas vahetult enne sotside volikogu püüti Oleg Ossinivskile esitada altkäemaksu kahtlustus, millele järgnes sotside jätkamine valitsuses,» märkis Toom.

«Spekulatsioonid võimaliku mantlipärija osas on ennatlikud. Olga Sõtnikul on selle koha peal õigus, et omasid maha ei müüda. Meenutagem kasvõi seda, kuidas Panovile aastaid tagasi kaamerate ees pandi käerauad, millele ei järgnenud süüdimõistmist. Aga ka vabandust mitte. Või kirikuraha skandaali, mis lõppes ei millegagi. Opositsiooni korruptsioonialased paljastused meil millegi pärast tihti langevad kokku ühe erakonna reitingu langusega,» viitas Toom ja lisas, et hoiab Edgarile pöialt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles