Sinisalu: meil on alust arvata, et Savisaar sai oma tegevusest väga hästi aru

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Sinisalu.
Arnold Sinisalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitsepolitsei peadirektori Arnold Sinisalu sõnul on kapol alust arvata, et korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatav Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar sai oma ebaseaduslikust tegevusest aru ning üritas seda ka varjata.

«Meil on kõik viited ja tõendid ja alust arvata, et ta sai väga hästi oma tegevusest aru, üritas ka teatud tegevust varjata ja seda siis nii-öelda seaduslike tegudega mingis mõttes maskeerida, et kõik paistaks välja juriidiliselt korrektne,» ütles Sinisalu ETV saates «Pealtnägija».

Küsimusele, kui paljud algatatud kriminaalmenetlusest enne eilset teadsid, vastas Sinisalu, et neid inimesi oli vähem kui 10.

Savisaarele on esitatud kahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse kohaselt võttis Savisaar sel ja eelmisel aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka Keskerakonna kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Karistusseadustik näeb altkäemaksu korduva võtmise eest ette ühe- kuni kümneaastase vangistuse.

Kahtlustus esitati eile veel kuuele inimesele, kel lasub kahtlus altkäemaksu andmises, vahendamises ning altkäemaksu andmisele ja võtmisele kaasaaitamises. Kahtlustuse said Porto Franco OÜ suuromanik Hillar Teder, Silikaat Grupi omanik Vello Kunman, tema nõunik ja endine tipp-poliitik Villu Reiljan, ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg ning ettevõtja Alexander Kofkin. Samuti sai kahtlustuse Tallinna linnavolikogu esimees, Keskerakonda kuuluv Kalev Kallo.

Riigi peaprokurör Lavly Perling ütles eile pressikonverentsil, et kahtlustus käsitleb nelja kuriteoepisoodi, mis puudutavad rendilepingu põhjendamatut pikendamist ja selle eest hüvede saamist, puuduva ehitusloaga seotud ehitustööde jätkamist ja selle eest lubatud vara, kruntide vahetamist ja selle eest lubatud hüvitist ning hankemenetlusega seotud episoodi ja selle eest vara saamist.

Mullu juunis algatatud kriminaalmenetluse käigus toimusid eile läbiotsimised kõigi kahtlustatavate töö- ja elukohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles