Karilaid: Keskerakond on valmis tegema juhtimises muudatusi, kui esitatakse tõendeid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Eduard Laur

Keskerakonna juhatusse kuuluv Jaanus Karilaid ütles, et kui prokuratuur suudab esitada eile lahvatanud altkäemaksuskandaali kohta konkreetseid tõendeid, on erakond valmis tegema oma juhtimises muudatusi.

Karilaid ütles ETV otsesaates «Foorum», et Keskerakond tahab erakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare korruptsioonikahtluse alla viinud kriminaalasjas selgust rohkem kui keegi teine. «Meie ei taha mitte kahtlustusi, vaid me tahame näha tõendeid,» märkis ta ja lisas, et tema hinnangul näitab prokuratuuri täna avalikuks tulnud dokument hoopis seda, et kahtlustused seisavad kanajalgadel ja neile otsitakse alles alust.

Karilaid märkis, et tõenditest sõltuvad ka võimalikud muudatused erakonna juhtimises, viidates, et Keskerakonna kongress koguneb kaheks aastaks esimeest ja teisi juhte valima kahe kuu pärast. «29. novembril on Keskerakonna kongress – kui selleks ajaks suudetakse tuua tõendeid, on Keskerakond valmis tegema ka muutusi. Kui on ainult kanajalgadel kahtlustused, siis me näeme, et see on järjekordne või seitsmes-kaheksas kord meid paralüseerida ja hoida ära meie teekond Stenbocki majja,» rääkis ta.

Samuti opositsioonilise Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Martin Helme avaldas saates arvamust, et Savisaarel oleks mõistlik praegu ise tagasi astuda, sest see võtaks nii Keskerakonna, linnavalitsuse kui ta enda tule alt välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles