Talviste: riigiprokurörilt ekslikult saadud märkmed on siiski dokument

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaart kaitsvad vandeadvokaadid Üllar Talviste ja Oliver Nääs.
Edgar Savisaart kaitsvad vandeadvokaadid Üllar Talviste ja Oliver Nääs. Foto: Liis Treimann

Edgar Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Üllar Talviste rõhutas, et tema hinnangul on eile kaitsjateni ja nendelt omakorda avalikkusesse jõudnud riigiprokuröri Laura Vaigu töömärkmed siiski dokument, mis oli digitaalselt allkirjastatud.

«Prokuratuur on väitnud, et kaitse pool on käitunud väga ebaeetiliselt ja et dokument ei omagi mingit dokumendi kvaliteeti, vaid tegemist on pisikeste märkmetega,» ütles Talviste, kes leidis ETV saates «Ringvaade», et tegemist on ikkagi dokumendiga, sest see on digitaalselt allkirjastatud, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Kui teie teete enda märkmikusse lihtsalt märkmeid, et lähete hambaarstile, siis te ei anna sellele digiallkirja,» märkis Talviste.

Talviste tunnistas, et arutas enne Vaigu dokumendi avalikustamist selle üle ka kolleegidega ning rõhutas, et käitus advokaadina korrektselt.

Edgar Savisaare kaitsjad ei saanud eile taotlust, mille alusel soovis prokurör Savisaare ametist kõrvaldamist. Selle asemel saatis riigiprokurör neile kogemata dokumendi, milles seisid hoopis kahtlustuste nõrgad kohad.

Prokuratuur peab ebaeetiliseks, et Edgar Savisaare kaitsjad edastasid ajakirjanikele neile ekslikult saadetud dokumendi, kuna see ei olevat isegi dokument, vaid pelgalt märkmed, mida on omavahel vahetanud prokuratuuri avalike suhete osakond ja prokurörid.

«Tegemist ei ole menetlusdokumendiga ning selle ebaeetiline avalikustamine kaitsjate poolt ei mõjuta sisulist menetlust,» märkis riigiprokuratuuri avalike suhete juht Ilmar Kahro eile õhtul meediale saadetud teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles