Kapos käinud Kallo sai lõpuks tagasi telefoni ja rahakoti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile käisid kaitsepolitseis ütlusi andmas tunnistajana Siret Kotka ja kahtlustatavana ärimees Alexander Kofkin. Täna väisas kapot Kalev Kallo, kes käis lihtsalt oma asjadel järel.

Kallo sisenes kaposse enne kella 13 ja väljus umbes 40 minutit hiljem. Kallo sõnul ei käinud ta ütlusi andmas, vaid hoopis oma isiklikel asjadel järel.

Ta sai tagasi telefoni ja rahakoti koos ID-kaardiga. «Paar päeva ilma telefonita oli päris keeruline,» ütles Kallo ajakirjanikele.

Prokuratuuri kahtlustusi peab ta endiselt põhjendamatuteks. «Elu jooksul olen ma ju kümneid inimesi kokku viinud omavahel. Siiani ma ei teadnud, et see on kuritegu,» ütles Kallo. Altkäemaksust ei tea ta enda sõnutsi midagi.

Täna pärastlõunal teeb kohus ka otsuse, kas eemaldada Kallo uurimise ajaks ametist. Riigiprokurör Laura Vaik esitas Harju maakohtule taotluse kõrvaldada korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatav Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ning nii altkäemaksu andmisele kui võtmisele kaasaaitamises kahtlustatav linnavolikogu keskerakondlasest juht Kalev Kallo uurimise ajaks ametist.

Keskerakonna esimeest ja Tallinna linnapead Edgar Savisaart kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises möödunud aasta jooksul. Kahtlusaluseid on kokku seitse: peale Savisaare veel Aivar Tuulberg, Aleksander Kofkin, Kalev Kallo, Hillar Teder, Vello Kunman ja Villu Reiljan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles