Advokaat lükkab ümber: Savisaare lennupiletite eest maksis Siret Kotka

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaart kaitsvad vandeadvokaadid Üllar Talviste ja Oliver Nääs.
Edgar Savisaart kaitsvad vandeadvokaadid Üllar Talviste ja Oliver Nääs. Foto: Liis Treimann

Prokuratuuri kahtlustuses märgitakse, nagu oleks ärimees Alexander Kofkin maksnud kinni Edgar Savisaare ja Siret Kotka puhkusereisi Hispaaniasse, advokaatide sõnul näitavad aga tõendid, et lennupiletite eest maksis Siret Kotka.

«Minu arvates on see mitte lihtsalt möödalaskmine, vaid suisa vale,» ütles Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Üllar Talviste. «Lennupileti tasumist, kes ja kuidas seda on teinud, saab jälgida,» oli ta üllatunud.  

Talviste püüdis seda tõendit anda kohtule, kui arutati linnapea ametist kõrvaldamist. «Kohus õigustatult ei võtnud seda vastu, sest selles arutelu staadiumis tõendeid ei võeta vastu. Kuid ma sain võimaluse küsida prokurörilt, kas ta on nõus, et selline viga on tehtud. Ta jäi täitsa nõutult vait,» rääkis vandeadvokaat.

«Kui ma spekuleerin, siis mõeldav oleks veel, et üks isik annab teisele lennupiletite jaoks raha ja teine tasub – ehkki ma küll arvan, et ei olnud nii. Aga eesti keel on küll piisavalt rikas, et seda saaks nii ka öelda,» osutas Talviste.

«Ma isegi ei kujuta ette, miks selline apsakas sisse sattus, kuid pean seda piisavalt tõsiseks näiteks – see näitab kiirustamist, hoolimatust. Prokuratuur ja kapo on nii põhjalikud organisatsioonid, et ei tohiks selliseid apsakaid teha,» leidis Talviste. 

Prokuratuur ei pidanud võimalikuks enne kohut dokumente kommenteerida: «Riigiprokuratuur on kaitsjatepoolsete ajakirjandusele esitatud dokumentidega kursis, on nendega kahtlustuse koostamisel arvestanud ning need ei lükka ümber kahtlustuse sisu,» ütles riigiprokurör Laura Vaik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles