Kapo otsis väidetavalt läbi Aivar Tuulbergile kuuluva kinnistu väikesaarel

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Tuulberg
Aivar Tuulberg Foto: Sille Annuk

Postimehele teadaolevalt käisid kaitsepolitsei ametnikud koos altkäemaksuskandaali sattunud suurärimees Aivar Tuulbergiga kolmapäeval helikopteriga Ruhnul, kus otsiti läbi ärimehe kinnistu.

Mitmed Ruhnu elanikud ütlesid Postimehele, et kolmapäeval käisid saarel helikopteriga Tuulberg ja kapo ametnikud. «Mina isiklikult ei näinud, aga elanikud räägivad, et käisid. Vaikselt päevasel ajal,» rääkis üks ruhnulane Postimehele.

Tema sõnu kinnitas teine ruhnulane, kes ütles, et saarel käivad tõepoolest sellised jutud. Ta rääkis, et kolmapäeval viidi saarelt helikopteriga üks inimene haiglasse. Paari tunni pärast olevat taas helikopteri häält kuulda olnud ja arvati, et inimene toodi juba tagasi, kuid nii see ei olnud.

«Kõik käis vaikselt. Ega ma ei teagi, kes läbiotsimist näha võis. Tema (Tuulberg - toim.) maja ei ole nähtaval kohal,» märkis ta.

Tuulbergil on e-kinnistusraamatu andmetel Ruhnul mitu kinnistut ning pole teada, kas läbi otsiti vaid üks kinnistu või oli neid rohkem. Postimehel ei õnnestunud ärimeest õhtu jooksul telefoni teel kätte saada.

Seda, et kapo ärimehe helikopteriga Ruhnule viis ja tema kinnistu läbi otsis, ei lükanud kapo pressiesindaja ümber ega ka kinnitanud seda.

«Me ei pea mõistlikuks menetluse praeguses staadiumis menetlustoiminguid üksikasjalikult lahata, jooksvalt uurida iga toimingu maksumust eraldi, samuti kinnitada ega ümber lükata kuidas täpselt ja mis kellegi väitel kuskil toimus,» ütles kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp Postimehele kirjalikus vastuses.

Helikopteriga Tuulbergi sõidutamist kommenteerides märkis Puusepp, et menetlustoimingutel sõiduvahendi valikul lähtutakse otstarbekusest ehk siis kasutatakse liikumisvahendit, mis on vajalik ja võimalik. «Menetluskulud selguvad lõplikult menetluse lõpus,» lisas ta.

Teisipäeval esitati Tallinna linnapeale, Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele kahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises. Samas asjas esitati kahtlustus veel kuuele inimesele, suurettevõtjatele ja poliitikutele, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises, andmises ja vahendamises.

Kahtlustatavate seas on ka suurärimees Aivar Tuulberg, keda väidetavalt kahtlustatakse Kultuurikatla ehitusega seoses 50 000 euro suuruse altkäemaksu andmises Edgar Savisaarele.

Kapo on läbi otsinud Savisaare kodutalu Hundisilmal ja mitme abilinnapea kabinetid. Viimastel päevadel on kaitsepolitseiametis ridamisi käinud tunnistusi andmas Edgar Savisaare väidetava korruptsioonijuhtumiga seotud inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles